Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mplayer ve Firefoxu a nastavení výchozích programů v Ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 2847 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Nevíte někdo, jak nastavit, aby bral Firefox jako výchozí přehrávač mplayer? Když chci spustit na stránkách video, tak se nespustí, když ho stáhnu a ručně mu nastavím, pod čím ho má otevřít, tak je to v pořádku, ale pořád něco stahovat se mi moc nechce...

A ještě, aby Ubuntu všeobecně bralo mplayer jako výchozí...v Krusaderu po dvojkliku na film mi spustí Totem, kde mi nic nefunguje, v mplayeru bez problémů, ale musím ho před každým spuštěním učit, pod čím ho má spustit..když mám video soubor na ploše a dám pravé tlačítko, tak se tam bez problémů dá nastavit, pod čím ho má spouštět, ale v Krusaderu po kliknutí pravým tam takové možnosti nejsou...a ten samý problém i s fotkama..díky
« Poslední změna: 15 Dubna 2008, 19:13:30 od Martin 'Želva' Malý »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: mplayer ve Firefoxu a nastavení výchozích programů v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2008, 13:48:58 »
Nevíte někdo, jak nastavit, aby bral Firefox jako výchozí přehrávač mplayer? Když chci spustit na stránkách video, tak se nespustí, když ho stáhnu a ručně mu nastavím, pod čím ho má otevřít, tak je to v pořádku, ale pořád něco stahovat se mi moc nechce...

A ještě, aby Ubuntu všeobecně bralo mplayer jako výchozí...v Krusaderu po dvojkliku na film mi spustí Totem, kde mi nic nefunguje, v mplayeru bez problémů, ale musím ho před každým spuštěním učit, pod čím ho má spustit..když mám video soubor na ploše a dám pravé tlačítko, tak se tam bez problémů dá nastavit, pod čím ho má spouštět, ale v Krusaderu po kliknutí pravým tam takové možnosti nejsou...a ten samý problém i s fotkama..díky
Nainstaluj si add-ons mediaplayerconnectivity do Firefoxu a tam si nastav prehravace(napr. /usr/bin/mplayer) pro kazdej format solo. Ja tam mam realplayer pro rm, ram atd, mplayer pro zbytek a xmms pro muziku. Funguje to.. :)
Zmenit vychozi prehravac urcite jde taky, ale to se podivej nekde na wiki, treba eng...

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2008, 15:46:37 »
Problém je, že Krusader je program pro KDE, ale vy to nastavíte jenom v Gnome. Takže Alt + F2 -> kcontrol -> Komponenty KDE -> Asociace souborů. Možná bude třeba doinstalovat balík kcontrol.

Mám Firefox 3, takže to možná bude trochu jinak, ale u mě to jde v Úpravy -> Předvolby -> Aplikace.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2008, 18:32:12 »
Takže, výsledky: nainstalováním media player connectivity do firefoxu pomohlo, funguje..jen mi nějak zmizel ten ukazovatel, kde můžu video posouvat, zastavit nebo stopnout, ale to bude nějaká capina, na to už snad přijdu..

Co se týká přiřazení programů, tak pomohl návod č.2 od Tomáše Pikálka, o alt+F2 jsem samozřejmě neměl ani tucha, hned tam je pak možnost "zobrazovat seznam známých aplikací", po nainstalování balíku "kcontrol" se tam objeví "Asociace souborů" a to je přesně to, co jsem potřeboval...moc díky za rady, už pomalu bude vše, na co jsem byl zvyklý z woken zprovozněné i na Ubuntu,supr
« Poslední změna: 16 Dubna 2008, 06:59:57 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
Ja mam takovy divny problem s asociaci Mplayeru v Krusaderu.
Pokud zadam aplikaci pro spusteni treba avi, nebo jakehokoliv video souboru, mplayer, prikazem gmplayer, zacne se mi jen spoustet na liste: Launching Mplayer Media player... a pak zmizi a nic. Filmy proto musim spoustet pres jiz spusteny mplayer a tak teprve Otevrit.... Je to zbytecne zdlouhave. Nemate nekdo zkusenosti? Co s tim? Kde je chyba?
Diky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.