Zdravim, mam 7.10 32-bit a nefunguje X-fi Gamer. Zkousel jsem leccos, progoogloval jsem pulku internetu, zkousel OSS v posledni revizi, lec stale nefunguje. Zvuky nejdou vubec, tim padem ani v aplikacich.
Instalace OSS neprobehla korektne, pokusil jsem se preinstalovat OSS-linux, poprve to slo, ve vysledku zadna zmena. Nasledne jsem se pokusil balik odebrat, ale chybova hlaska neumoznila dokonceni odinstalace.
Postupnym googlovanim jsem nasel tuto metodu:
root@LinuxMasina:~# sudo dpkg --remove --force-depends --force-remove-reinstreq oss-linux
(Čtu databázi ... nyní je nainstalováno 92447 souborů a adresářů.)
Odinstalování balíku oss-linux ...
sh: Can't open /usr/lib/oss/scripts/restore_drv.sh
dpkg: chyba při zpracovávání oss-linux (--remove):
podproces pre-removal script vrátil chybový status 2
Building OSS Modules for Linux-unknown 2.6.22-14-generic
cd: 3: can't cd to /usr/lib/oss/build
sh: Can't open install.sh
Starting Open Sound System
/usr/sbin/soundon: 27: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
cat: /usr/lib/oss/version.dat: No such file or directory
/usr/sbin/soundon: 28: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
/usr/sbin/soundon: 30: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
/usr/sbin/soundon: 32: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
/usr/sbin/soundon: 38: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
/usr/sbin/soundon: 38: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
/usr/sbin/soundon: 45: cannot create /usr/lib/oss/logs/soundon.log: Directory nonexistent
No /usr/lib/oss/etc/installed_drivers - cannot continue
Při zpracování nastaly chyby:
oss-linux
root@LinuxMasina:~#
logicky ale jak vidite opet neuspela. Nema nekdo nejakou vizi? Po veskerych reinstalacich a odinstalacich je stale v Synapticu oss-linux evidovan jako nainstalovany, Synaptic je odmita odinstalovat s hlaskou opet: oss-linux: podproces pre-removal vrátil chybový status 2