Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: IP + WiFi 9.10  (Přečteno 814 krát)

lenochodcz

• Návštěvník
IP + WiFi 9.10
« kdy: 12 Listopadu 2009, 21:28:33 »
Zdravím. Dobrá zpráva je, že po reinstalaci (upgrade jsem nedělal) na Ubuntu 9.10 přestaly problémy s "navázáním kontaktu", vlákno http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,36773.0.html.

nastal ale jiný problém:
- k domácí wifi síti se připojím OK a rychle a napoprvé. Od systému (komunitní PilsFree, Plzen) dostanu správnou IP (IPv4) a další nastavení. Skype jede (ten si ostatně cestu najde vždycky). Na net se ale nedostanu.  Pingnu si na bránu, na DNS už ale ne.
Pokud se mi podařilo v minulém vydání Ubuntu se k WiFi připojit, ostatní služby fungovaly.
Ve windows 7 (instalováno společně s Ubuntu - tedy ne najednou, každý na svém disku) mi tady v síti trochu zlobilo nastavení mailu - autorizace a SMTP. Pomohlo vypnutí IPv6.

Pomůže vypnutí IPv6? Jak se to dělá? Nemě by někdo nějakou jinou, čistější cestu? (Pokud problém vyřeším tím, že vypnu něco, co by mělo fungovat, není to dobře)

druhý problém:
při provozu na baterii začne přepínat jas v intervalu cca 5 x za vteřinu, vždy o kousek nahoru a dolu. Takže na mně můj NTB mrká. Pokud snížím/zvýším jas, blikání přejde ale po cca 1 minutě se opět rozbliká. A takhle to dělá, dokud ho nepřipojím na adaptér...
Je to MSI GX600, tedy žádný nový kousek...

Díky za odpovědi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.