Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunguje odhlašování  (Přečteno 1356 krát)

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
nefunguje odhlašování
« kdy: 07 Května 2008, 17:49:44 »
začal mě trápit problém při odhlašování (vypínání, restart). když se snažím odhlásit přes grafiku, tak mi jen zmizí panely, ikony na ploše atd, na monitoru zůstane jen čistě mé pozadí plochy, ale víc nic se už neděje... když pak restartuju Xka (Ctrl + Alt + Backspace), tak mi naběhne znova přihlašovaní obrazovka (příp. se počítač normálně vypne, když jsem dřív zvolil vypnutí)...
když ale chci počítač vypnout přes konzoli, tak to jde v pohodě...

našel jsem pár podobných problémů, třeba že to dělá chyba v ovladačích ATI grafik, ale ja mam nVida geForce 2
jinak Ubuntu 8.04
« Poslední změna: 17 Května 2008, 14:04:30 od Anna Taliánová »

viki

• Návštěvník
Re: nefunguje odhlašování
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2008, 07:16:19 »
Mám úplně stejný problém, dopracoval jsem se k němu přes neúspěšné povýšení 7.10 na 8.04 kdy se mi systém kousl. Řešil jsem to novou instalací partition /home mám na samostatném oddílu disku, tak zůstala stará nastavení. Když jsem založil nového uživatele a z něho odhlašuji a restartuji, tak je vše OK. Co kde přemazat nebo doplnit??
« Poslední změna: 17 Května 2008, 14:03:38 od Anna Taliánová »

tomryb

• Návštěvník
Re: nefunguje odhlašování
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2008, 22:44:45 »
Jsem linuxovy beginner. Na tento problem jsem narazil kdyz jsem nainstaloval Ubuntu hardyho s GNOME 64bit a s binarnimi ovladaci pro ATI (ATI X1650PRO, AMD A64 X2 4400+, MSI,...). Patral jsem pomerne dlouho a nakonec jsem se nekde docetl, ze by to mohl byt problem s klavesnici - tak jsem si vzpomel, ze jsem pridaval SW KeyTouch (ovladani meho multimed.keyboardu od Microsoftu) no a po jeho odinstalaci jde vse (Restart, Odhlaseni i Vypnuti) vpoho. Jen nevim co je presne pricinou! Na tomto odkazu jsem nasel ruzna reseni aby se dal KeyTouch presto pouzit, jen nevim zda rady vedou k jadru problemu - nicmene patrne funguji.
odkaz na bug 186713: https://bugs.launchpad.net/debian/+source/keytouch/+bug/186713
Snad Vam to pomuze ...  ::)

Pozn.: dokaze nekdo posoudit i tento Bug? https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.24/+bug/118605/comments/25
« Poslední změna: 18 Května 2008, 22:49:25 od tomryb »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.