Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nahravanie z Hi8  (Přečteno 1902 krát)

Nexus

• Aktivní člen
  • *
Nahravanie z Hi8
« kdy: 24 Října 2008, 20:57:34 »
Zdravim.

Zacal som riesit tento problem a zostal som vysiet na zaklade: ako dostat zaznam z analogovej kamery (Sony CCD-TRV67E) do PC?

Vo Win som pouzival kompozitny vstup mojej TV karty na zachytenie videa, mikrofonny vstup zvukovej karty na zachytenie zvuku a ako SW som pouzival PinnacleStudio (dokazal to zachytit, prestrihat a vypalit na DVD).

V podstate by mi stacilo poradit, ako nahrat tento zaznam do PC do nejakeho zmysluplneho formatu (avi, mpeg). Prestriham si to v Kino a vypalim cez DeVeDe, ale zachytit to video ...

Ak by to neslo priamo cez kompozit, tak ma este napada sialenost v podobe prepojenia s videorekorderom (rekorder ma tieto vstupy a moze mi to zlucit do antenneho signalu).

Viete sa mi prosim niekto k tomu vyjadrit? (snad to nebude dalis a"jobovka" :( ...)

jenikosft

• Aktivní člen
  • *
Re: Nahravanie z Hi8
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2008, 22:04:02 »
no já jsem dřív k tomuto používal mplayer, ale to bylo v době kdy ještě nebyl mencoder. Bohužel jsem to ale nerozjížděl já, ale můj bratr, protože jsem byl ještě prcek... Ale můžeš tro tím zkusit

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2008, 22:07:43 »
Uprimne povedane v mplayeri som nenasiel nic ohladom "capture" z nejakeho zdroja ... Pokial ja viem, tak mplayer je skor prehravac, nez nahravac.

Ale dakujem za tip :).

elnino22

• Návštěvník
    • centrala.zapto.org
« Odpověď #3 kdy: 25 Října 2008, 16:22:15 »
Tu sú linky dokumentácie
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/cs/mplayer.1.html
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/cs/index.html

Tento player či ne-player dokaže asi najviac vecí ktoré som kedy videl v programoch zaoberajúcich sa videom

Tento soft využívan na streamovanie satelitnej karty ( so softom VDR). Pracujem totiž 60km od domu a nejak sa mi nechce cestovať domov, tak som si celý satelit pustil smer internet. Zrovna si pojdem spojazdniť aj web-kameru, aby som mal prehlad čo sa robí doma.
PC I : M2A-VM, Athlon 64 X2 4000+, 4GB DDR2 800Mhz, WinFast PX7600 GT TDH Extreme,SkyStar2 Ubuntu
PC II: M2A-VM, Athlon 64 3200+,2GB DDR2 800Mhy, MSI 7300 GT, Ubuntu

Nexus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2008, 12:25:26 »
Je to zaujimave ... Dakujem za reakciu.

Kazdopadne, svoj problem som doriesil cez Transcode (http://www.transcoding.org/cgi-bin/transcode?Video4linux_Examples). Otvorim si TvTime, zvolim si, co chcem mat nahrate (bud si naladim kanal z TV, alebo si vyberiem vstup karty) a potom uz len spustim Transcode zo scriptu, ktory je popisany v linku. Da sa to samozrejme aj priamo cez modul v4l, ale na to som holt "malicky user". Radsej si cez TvTime skontrolujem, v akom je to stave a potom spustim nahravanie. Trochu som odmaturoval aj s mikrofonnym vstupom (kamera ma iba mono vystup a pri zapojeni na LineIn hral bud pravy, alebo lavy zvukovy kanal), ktory bol viac nez vybudeny - spravne, funkcia MicBoost bola zapnuta :(.

Nasledne zostrihanie v Kino uz potom nie je problem. Rovnako sa da v pohode vygenerovat finalne DVD.

Dakujem za tipy ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.