Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční uspávání a hibernace notebooku MSI  (Přečteno 2398 krát)

Dozy

• Návštěvník
Nefunkční uspávání a hibernace notebooku MSI
« kdy: 15 Června 2008, 13:52:38 »
Ahoj, mám jeden den nový notebook a rozhodl jsem se na něj nainstalovat Ubuntu.
Všechno běží celkem perfektně, ale je tu jedna věc, kterou bych chtěl vyřešit: nejde notebook uspat ani hibernovat.
Mám spuštěné jádro Hardy Heron -18, ale mám tu i -16. Nešlo to však pod oběma. Vím, že tady je několik diskusí, které se tím zabývají, ale já jsem začátečník a nechci zbytečně zasahovat do systémových souborů - nevím co by bylo pro mě asi nejoptimálnější.

Popis problému:
uspání: prostředí zčerná, objeví se blikající kurzor na černé obrazovce -> notebook se uspí (bliká dioda) -> na zmáčknutí klávesy se probudí -> objeví se černá obrazovka -> notebook se vypne -> nb se zapne s černou obrazovkou a nelze nic dělat

hibernace: systém se vypne, objevují se nějaké hlášky (můžu vyfotit)-> vypnutí -> zapnutí tlačítkem -> start systému -> objeví se nějaká zaseknutá obrazovka /naposledy se mi objevila bílá s kurzorem./

Mám notebook MSI uvedený dole pod čarou, grafickou kartu mám NVidia GeForce 8400M a mám zapnutou akceleraci, ale myslím, že po jejím vypnutí to nešlo taky.

Díky za radu, tyto funkce docela potřebuji, budu nb používat ve škole.
notebook MSI EX600X-276CZ; Intel Core 2 Duo T5450, čipset:
Intel 965PM, NVidia GeForce 8400M. OS: Ubuntu 8.04 Hardy Heron, jádro -18

Gloomy

• Návštěvník
Re: Nefunkční uspávání a hibernace notebooku MSI
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2008, 23:02:52 »
Zdravím. Přesně stejný problém mám i já se svým notebookem FS U9200 a OS Ubuntu 8.04 Hardy Heron. Jsem taktéž začátečník a za jakékoliv rady budu nesmírně rád

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.