Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Steve Ballmer - Microsoft  (Přečteno 10385 krát)

Miko10

• Stálý člen
  • **
Re: Steve Ballmer - Microsoft
« Odpověď #25 kdy: 27 Května 2008, 10:17:48 »
Nerozumiem preco nadavate na Ballmera a Microsoft. MS je klasicka komercna spolocnost, ktora sa snazi vytvorit zisk, a to za kazdu cenu. Ja by som nadaval na politikov, ze stat, ktory by mal uznavat normy (sory ale OXML by fakt nemalo mat ISO), by mal podla toho aj jednat. A pochybujem ze by uradnici isli lobovat aby statna sprava presla na Linux, lebo by sa sami museli ucit nieco nove. A ludia su lenivy.

Navyse, ti co pracujete v oblasti poskytovania IT sluzieb ako ja, tak si urcite viete spocitat, co by sa stalo s vasimi prijmami, keby vsetci presli na Linux. Cisto z mojho pohladu, asi polovicu mojho prijmu tvori zisk z oprav a reinstalacii Windows. Myslite, ze by bolo fajn aby mali vsetci Linux?  ;D

Linux samozrejme ludom odporucam a da sa povedat, ze "nanucujem" ho rodine a dobym kamaratom, z ktorych by som aj tak nemal zisk a teda sa mi nechce babrat s ich PC.
« Poslední změna: 27 Května 2008, 22:44:30 od Anna Taliánová »
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #26 kdy: 27 Května 2008, 10:22:28 »
Miko10: +1 za realistický názor.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #27 kdy: 27 Května 2008, 10:31:43 »
MS je klasicka komercna spolocnost, ktora sa snazi vytvorit zisk, a to za kazdu cenu.

Souhlasím, ale myslím, že "klasická komerční společnost" vytváří zisk ze své podstaty a nemusí ho vytvářet "za každou cenu", překračovat zákon, chovat se nemorálně a platit pokuty. Já být majitelem, tak bych se styděl...

Osobně si MS řadím do šuplíku ke Krejčířovi, Pitrovi, topným olejům, Setuze, IPB apod...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #28 kdy: 27 Května 2008, 10:55:10 »
Já být majitelem, tak bych se styděl...

Já být majitelem tak si užívám dividendy :)

Problém Microsoftu je to, že si už uvědomil, že je mocnější než značná část států - a začíná se podle toho chovat (viz. OOXML, kde ukázal, že korupce rozhodně není jenom český problém a že státy skutečně jdou koupit). Možná je to i změnou ve vedení - Bill Gates byl do určité míry rozumný člověk, který asi měl svědomí, alespoň podle toho co věnoval na charitu a dobročinnost. Ballmer se jeví být sprostým buranem. Ty rozumnější státy se zbaví závislosti na jeho produktech, ty méně rozumné možná časem budou vazaly soukromé společnosti.
« Poslední změna: 27 Května 2008, 22:46:02 od Anna Taliánová »

honorguard

• Host
« Odpověď #29 kdy: 27 Května 2008, 13:17:23 »
Nerad říkám že za tohle může náš stát... Existuje firma Microsoft? A existuje i v Jižní Africe nebo třeba Japonsku? Ano! Proč tedy stát v Japonsku Linux výrazně podporuje (doufám že jsem to nepopletl s jiný asijským státem), investuje do něj peníze a používá ho ve svých úřadech? Za tohle nemůže Microsoft. Je sice pravda že MS funguje často protiprávně, vždyť také dostali nespočet pokut, ale stále je to jen firma která získává peníze. Můžeme se proti ní bránit, ale musíme chtít. Náš stát nechce a v tom je náš problém...
« Poslední změna: 27 Května 2008, 22:51:07 od Anna Taliánová »

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #30 kdy: 27 Května 2008, 13:29:11 »
Bill Gates byl do určité míry rozumný člověk, který asi měl svědomí, alespoň podle toho co věnoval na charitu a dobročinnost.

Nedávno jsem četl krásný článek o drogových bossech z Kolumbie

Citace
...to bylo v období, kdy měli tolik peněz, že se stali lidumily, stavěli nemocnice a celé čtvrtě pro prosté lidi, podporovali sport, dávali na chudé...
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #31 kdy: 27 Května 2008, 13:38:08 »
Bill Gates byl do určité míry rozumný člověk, který asi měl svědomí, alespoň podle toho co věnoval na charitu a dobročinnost.
Nedávno jsem četl krásný článek o drogových bossech z Kolumbie
Citace
...to bylo v období, kdy měli tolik peněz, že se stali lidumily, stavěli nemocnice a celé čtvrtě pro prosté lidi, podporovali sport, dávali na chudé...
¨
:) :) :) Vzhledem k praktikám MS (videokazety BSA s policejními zásahy v poště) to přirovnání není až tak mimo :) Nicméně pořád se zdá být lepší, když Bill investoval peníze z MS do výzkumu rakoviny  a pomoci třetímu světu než když Ballmer investuje do koupení si ISO na OOXML...

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #32 kdy: 27 Května 2008, 13:45:24 »
Nerad říkám že za tohle může náš stát... Existuje firma Microsoft? A existuje i v Jižní Africe nebo třeba Japonsku? Ano! Proč tedy stát v Japonsku Linux výrazně podporuje (doufám že jsem to nepopletl s jiný asijským státem), investuje do něj peníze a používá ho ve svých úřadech? Za tohle nemůže Microsoft. Je sice pravda že MS funguje často protiprávně, vždyť také dostali nezpočet pokut, ale stále je to jen firma která získává peníze. Můžeme se proti ní bránit, ale musíme chtít. Náš stát nechce a v tom je náš problém...
A nabídl našemu státu někdo vůbec alternativu? Microsoft se nabízí, kde to jde (nebo myslíte, že Balmer objíždí země protože ho to baví?). Už jsem to tu jednou psal. Byl u některého z našich představitelů někdo z Novellu, Red Hatu, Mandrivy nebo Canonicalu? Tím, že přijede sám nejvyšší boss a nabídne slevu, tím nabídce pomůže 100x vice, než jakékoli reálné parametry či srovnání s konkurencí.
« Poslední změna: 27 Května 2008, 23:06:52 od Anna Taliánová »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #33 kdy: 27 Května 2008, 13:48:29 »
Však já tím nechtěl shazovat pomoc těchto bossů obětem erupce sopky Nevado del Ruiz, nakrmení hladových a tak... stejně jako Billovu skutečnou pomoc třetímu světu. Mám takový dojem, že on pomáhá potřebným daleko více, než všelijací Bono Voxové a spol. a za to mu patří dík, že není takový zmetek jako mnoho jiných z jeho ligy...
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #34 kdy: 27 Května 2008, 14:08:41 »
A nabídl našemu státu někdo vůbec alternativu? Microsoft se nabízí, kde to jde (nebo myslíte, že Balmer objíždí země protože ho to baví?). Už jsem to tu jendou psal. Byl u některého z našich představitelů někdo z Novellu, Red Hatu, Mandrivy nebo Canonicalu? Tím, že přijede sám nejvyšší boss a nabídne slevu, tím nabídce pomůže 100x vice, než jakékoli reálné parametry či srovnání s konkurencí.
tohle uz si psal a znovu...nenabidl a to take proto, ze to nemelo smysl, kdyz uz dopredu bylo rozhodnuto, ze to ziska MS
btw. ja MS chapu, vadi mi chovani statu, ze dava MS penize bez vetsi snahy...
« Poslední změna: 27 Května 2008, 23:07:45 od Anna Taliánová »
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #35 kdy: 27 Května 2008, 14:26:31 »
tohle uz si psal a znouvu...nenabidl a to take proto, ze to nemelo smysl, kdyz uz dopredu bylo rozhodnuto, ze to ziska MS
Protože si myslím, že je rozhodnuto, tak to ani nezkusím, ale budu věčně remcat, že se nic nezmění. Už si řesně nepamatuju to přísloví o holce, která sedí v koutě, ale sem to přesně pasuje. Aneb pokud chceš krávu podojit, musíš jí dát napřed nažrat.

Ať je Microsoft sebeďábelštější, za to, že firmy zabývající se Linuxem jsou málo aktivní, asi nemůže (i když mu to velice vyhovuje). Pokud je firmě zatěžko dát půl milionu za to, že její šéf pojede do Česka nabízet a propagovat jejich OS, nemůže se divit, že zakázku za stovky milionů či miliardy nedostane.
« Poslední změna: 27 Května 2008, 23:11:57 od Anna Taliánová »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #36 kdy: 27 Května 2008, 14:31:05 »

Drobný vyhoď oknem
a bankovky přijdou dveřmi...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #37 kdy: 27 Května 2008, 14:37:41 »
Drobný vyhoď oknem

Nefunguje to kua! Teď nemám ani ty drobný... >:( ;D

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #38 kdy: 27 Května 2008, 14:42:25 »

;D to je good.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #39 kdy: 27 Května 2008, 14:42:41 »
A nabídl našemu státu někdo vůbec alternativu? Microsoft se nabízí, kde to jde (nebo myslíte, že Balmer objíždí země protože ho to baví?). Už jsem to tu jendou psal. Byl u některého z našich představitelů někdo z Novellu, Red Hatu, Mandrivy nebo Canonicalu? Tím, že přijede sám nejvyšší boss a nabídne slevu, tím nabídce pomůže 100x vice, než jakékoli reálné parametry či srovnání s konkurencí.
tohle uz si psal a znouvu...nenabidl a to take proto, ze to nemelo smysl, kdyz uz dopredu bylo rozhodnuto, ze to ziska MS

ak by si kazdy povedal, ze to nema zmysel tak sa nikam nedostaneme. Je smiesne si mysliet, ze budeme sediet tvorit, dobry open-source OS a ten sa bude pouzivat bez toho, aby sa nejak zviditelnil. Jednoducho "bossovia" firiem, ktore tvoria distribucie ako je Ubuntu, Red Hat, Novell a pod. musia aj nieco robit a nie len sediet s rukami vo vrecku...

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #40 kdy: 27 Května 2008, 14:45:19 »
Drobný vyhoď oknem

mně funguje  ;D a já mám 100 000 koláčů  :D
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

existpierre

• Host
« Odpověď #41 kdy: 27 Května 2008, 14:57:55 »
Drobný vyhoď oknem

rofl :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.