Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: F-Spot - reload fotek z urc. adresare  (Přečteno 2122 krát)

peedee

• Aktivní člen
  • *
F-Spot - reload fotek z urc. adresare
« kdy: 12 Června 2008, 18:45:58 »
Ahoj, zmenil jsem umisteni svych fotek, nektere jsem smazal a mam par dotazu k F-Spot (Ubuntu HH)

1. kde vyberu adresar, ze ktereho ma zobrazovat fotky
2. pamatuje si miniatury neexistujicich fotek i po --purge remove, kam je uklada?
3. kdyz pripojim fotak nabidne mi 2 a to: "Sony XXX PTP mode usb:" a "Sony XXX PTP mode usb:002,009" Proc?
4. lze nastavit, aby se mi fotky pri kopirovani z fotaku prejmenovaly treba "Franta a Pepa 2008 001" atd.?

Diky za rady

emil54

• Host
Re: F-Spot - reload fotek z urc. adresare
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2008, 00:32:02 »
1) nejspis nevyberes - musis znovu importovat aadresar, kde mas ted fotky
2) /home/uzivatel/.thumbnails (relk bych). Na muj vkus se to chova dost dementne a vubec nepredpoklada, ze by s fotkama nekdo mohl pracovat taky v jinym programu - takze pracuje jenom s indexem a thumbnailama a na vlastni fotky pece...
3) To nevim, u mne se po tehle strance choval mravne a tahal fotky korektne z jakehokoli fotaku ci ctecky bez jakehokoli zasahu.
4) to myslim slo nekde v nastaveni importu, to uz si nejsem jistej.

Fspot je sice rychla a jednoducha zalezitost, ale pro nejakou seriozni praci s fotkama se moc nehodi. Ale je to jenom muj nazor, nekomu to muze vyhovovat. Osobne uz ho nepouzivam a po instalaci systenu ho rovnou vzdycky odstrelim. Na prohlizeni mi vyhovuje treba Gwenview a na spravu fotek si ted pisu v PHP a Mysql vlastni organizer. Zatim jsem bohuzel nenasel program, kterej by byl podle mych predstav (a to ani pod Widlema).

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2008, 08:24:14 »
F-Spot mi k srdci taky nikdy nepřirostl.
V HH 8.04 už teď není po instalaci gThumb, který mi vyhovoval více.

To peedee:
windows - ZonerPhotoStudio
linux - Digikam

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Června 2008, 11:06:59 »
Hm, asi ho taky vyhodim. Diky za rady.

Jeste dotaz. Otce jsem presvedcil o kvalite Ubuntu a dotlacil ho do nej:-)

On ale ma zase trosku jinej pozadavek. Pripojit fotak, otevre se "spravce stahovani fotek z fotaku", ci jak to nazvat (jak ve Win, zadna casova osa, nic. Jen kopirovani z fotaku), napise nazev fotek a kam ulozit (popr., zda ma fotky z fotaku smazat).

Tot vse...

jak tohle udelat?

Diky :-)

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Června 2008, 17:54:46 »
tak abych pravdu řekl, tak jsem v nejdříve F-spot ignoroval (bude to už pár let co jsem zjistil, že ho píšou v C# a to se mi moc nelíbilo) a používal jsem EOG a gThumb na práci pak GIMP/Pixel, v HH jsem ho poprvé chtěl pořádně ozkoušet ale hnedka to dělalo něco jiného, než jsem chtěl. Tak jsem ho opět odinstaloval. No ale pak jsem na něj někde četl znovu recenzi a vedle si dobře, tak jsem si řekl, že to zkusím znovu. Vzal jsem kartu dal jí do kompu, naběhl F-Spot zkopíroval si fotky a bylo, najednou fungoval perfektně, pak jsem si všiml, že je i celkem rychlej, takže už tak 2 měsíce ho používám a jsem s ním spokojený;)

Luban

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2008, 11:20:52 »
To Peedee: Podařilo se stahování fotek vyřešit ke spokojenosti?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.