Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neviete v com konvertovat .m4a do .mp3 alebo .ogg ?  (Přečteno 3739 krát)

omegan

• Návštěvník
neviete v com konvertovat .m4a do .mp3 alebo .ogg ?
« kdy: 15 Července 2006, 19:44:05 »
Cafte

neviete v com konvertovat .m4a do .mp3 alebo .ogg ? skusal som sound converter ale vobec nepracoval. mam jednu hudbu vo formate m4a a vobec neviem ako ju mam konvertovat do mp3. inak ta .m4a sa da prehrat ale to je tak vsetko.

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2006, 20:23:12 »
nejprimitivnejsi zpusob (ale za to nejjistejsi) je pouzit Audio Writer Plugin v XMMS (pripadne pcm plugin v mplayeru), a prislusny soubor spustit - vysledkem je soubor audiodump.wav, standardne v domovskem adresari. ten uz se da klasicky prevest audioconvertorem/oggenc/lame. alternativou je pouzit v XMMS vystupni plugin Oggre, ktery prehravany soubor rovnou prevede do Ogg Vorbis.
ja vim, ze to neni moc efektivni, ale v pripade mplayeru se to da vyuzit i na WMA a podobna zverstva.

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2006, 21:32:35 »
Citace: omegan
Cafte

neviete v com konvertovat .m4a do .mp3 alebo .ogg ? skusal som sound converter ale vobec nepracoval. mam jednu hudbu vo formate m4a a vobec neviem ako ju mam konvertovat do mp3. inak ta .m4a sa da prehrat ale to je tak vsetko.
skus to tymto scriptom
Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash
mplayer "$1" -ao pcm -vc null -vo dummy
lame --r3mix audiodump.wav "`basename "$1"`.mp3"
rm audiodump.wav
ja som si s tym vytahoval hudbu do mp3 aj z klipov; potrebuje to len nainstalovany mplayer a lame; vlastne to urobi mp3 z coho kolvek co vie prehrat mplayer. ak ti to vyhodi nejaku chybu ohladne vo tak dummy zmen na null.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.