Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kamera Sony DCR HC-38, USB ..  (Přečteno 1956 krát)

decker_cz

• Návštěvník
Kamera Sony DCR HC-38, USB ..
« kdy: 03 Června 2008, 15:27:14 »
Zdravim,
mam dalsi dotaz, koupil jsem si tuhle kamerku, je nejakej zpusob jak z ni stahnout video pres USB? Nechci pouzivat fireware, pičmíčovou kartu nemam :)).. taky jsem se docetl kdesi na foru, ze pres USB to proste nejde..

otazka zni..

Jde pres Wmvare nebo virtualbox emulovat toto USB a nasledne stahnout video do PC? (Rebootu do klasickejch woken se branim zuby nechty a chci se jich co nejdrive zbavit :D)
« Poslední změna: 03 Června 2008, 17:09:33 od Martin 'Želva' Malý »

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: KAMERA SONY DCR HC-38, USB ..
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2008, 15:33:32 »
Jde pres Wmvare nebo virtualbox emulovat toto USB a nasledne stahnout video do PC? (Rebootu do klasickejch woken se branim zuby nechty a chci se jich co nejdrive zbavit :D)

Přes virtualbox to jde, ale musí to být ten virtualbox ze stránek sunu, ne ten z repozitářů (tedy ten non-OSE :) )

decker_cz

• Návštěvník
Re: Kamera Sony DCR HC-38, USB ..
« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2008, 19:22:28 »
dik moc jdu to zkusit..

decker_cz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Června 2008, 19:37:55 »
kua tam neni balik pro hardyho co :)) sakra...snad to zvladnu nejak zkompilovat

decker_cz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Června 2008, 20:53:55 »
tak dik ya radu to usb to nebere :]] ani flashku.. nic

Rincewind

• Stálý člen
  • **

decker_cz

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Června 2008, 21:00:36 »
s tim USB mas pravdu, jenze to to USB musi linux videt, me to nenajde po pripojeni kamery nic.. o to jde. Flashku to asi teoreticky umi..zatim se m ito nepodarilo nastavit ani na ni..

Rincewind

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 03 Června 2008, 22:09:30 »
s tim USB mas pravdu, jenze to to USB musi linux videt, me to nenajde po pripojeni kamery nic.. o to jde. Flashku to asi teoreticky umi..zatim se m ito nepodarilo nastavit ani na ni..

Teď nevím, jestli to znamená, že ti v linuxu vůbec nefunguje usb, nebo že linux nevidí tu kameru. Pokud ji nevidí, tak že s ní neumí pracovat, ale po zadání "lsusb" vyjede něco jako 1234:5678 Unknown, tak by to v tom virtualboxu jít mělo - stačí buď ve virtualboxu zadat filtr aby si ji vždy při spuštění virtuálního stroje připojil, nebo připojit ad hoc pomocí ikony USB vpravo dole v okně virtuálního stroje. Pokud ji nevidí ani lsusb jako "unknown", tak asi nepojede.

Možné je, že ten virtualbox nemáš dobře nastavený (musíš být ve skupině vboxusers, musí být upravený fstab...), sám jsem nad tím dost bádal, bohužel v opensuse, takže nezbývá než odkázat na google. Pro inspiraci zde je postup, který mi fungoval: http://mythnotes.blogspot.com/2008/05/how-to-install-virtualbox-with-usb.html

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.