Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizelá složka  (Přečteno 2281 krát)

Black_Onyx

• Návštěvník
Zmizelá složka
« kdy: 06 Června 2008, 02:01:10 »
Chtěl bych poprosit o radu. V Gnome Commanderu jsem označil složku a F6 přesunul na externí HDD. Mno a v původní složce a ani na ext.HDD nic. disktest nijak nepomáhá nebo je spíš možné, že já ho neovládám:-)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
Re: Zmizelá složka
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2008, 08:31:57 »
zkoušel jste ctrl+h zobrazit skryté soubory?
prostý user
...selským rozumem...

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2008, 08:34:20 »
Pokud si třeba ten disk odpojil těsně před přesunutím nebo pak vypnul PC tak je možné, že jsi o to přišel  :) mám podobnou zkušenost.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 06 Června 2008, 08:35:31 »
Díváte se na to se stejnými právy? Možná složku nevidíte, protože ji uložil jiný uživatel...
Have you tried turning it off and on again?

menganito

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Června 2008, 09:16:49 »
Pri nesprávnom odpojení súbory majú tenndenciu miznúť, mnohokrát som sa na tom popálil (aj vo Windows aj v Linuxe), takže najprv pekne sw odpojiť a potom hw.

Black_Onyx

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Června 2008, 12:23:35 »
Disk jsem vůbec neodpojoval. Taky normálně vše kopíruju, gnome commander požívám běžně a žádnej problém. Až ted. Probíhalo to tak, že začalo kopírování a jakoby bylo hned hotový. A z výchozí složky složka zmizela a na externim disku se už neobjevila.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #6 kdy: 06 Června 2008, 12:33:01 »
Ndávno se mi stalo něco podobnýho - kopíroval jsem nějakou hudbu na mp3ku (flashku) v GnomeCommanderu a zdálo se mi to nějaký rychlý. Kouknu na flashku a soubor tam není. Zkopčil jsem to znovu. Až po týdnu jsem zjistil, že mám na disku, odkud jsem to kopíroval, složku s divným jednopísmenným názvem - a byly v ní ty kopírované empétrojky. Tak mi došlo, že jsem zmáčknul F5 (kopírovat) a než jsem dal Enter, zavadil jsem o nějakou klávesu - a tak místo na flashku se mi to překopírovalo pod novým názvem.

Napadlo mne, vy jste dával F6 - tedy přesunout, zda-li se vát takto "omylem" složka pouze nepřejměnovala.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Black_Onyx

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2008, 12:37:35 »
Bohužel nic. Naštětstí to nebylo nic důležitého, co se nedá sehnat. Ale zajímalo by mě to pro přístě.

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #8 kdy: 06 Června 2008, 22:24:49 »
Až tu chybu objevíš tak napiš, několikrát jsem o data přišel podobně "záhadným" způsobem a vždycky to bylo mezi klávesnicí a židlí  ;D
good luck!

P.S. ještě bych zkusil složku "lost found"
prostý user
...selským rozumem...

Black_Onyx

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Června 2008, 23:20:54 »
Příčina nenalezena, řešení ano - jednoduché, ale funkční. Nejdřív copy a pak erase :-D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.