Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BUG:Zamrznutí systému u přehrávání videa  (Přečteno 1530 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
BUG:Zamrznutí systému u přehrávání videa
« kdy: 03 Srpna 2008, 13:53:23 »
Na novém notebooku, kde je měsíc starý HH 8.04 a kde funguje všechno bez zásadních zásahů od nainstalování (luxusně) jsem zkoušel portál http://fotbalzive.ct24.cz/ (byl včera přetížen a byli tam dány 3 odkazy na online zápasy). Při spuštění videa se "sesypal" systém. Později jsem zkoušel i normální vysílání online a stejný problém. Nakonec jsem přišel na to, že se to děje i u normálního avi videa na disku (kde ale není vidět obraz a seklo se to po vypnutí totemu)...

Parametry:
acer 5315, intel 2GHz,Mobile intel GMA x3100, 1GB DDR2

Popis probmému:
Objevil se daný zápas, začalo to celé nějak blikat a ve chvilce byla celá obrazovka béžová.  (stalo se to ikdyž jsem to otevřel přímo v totemu) Nutno restartovat na tvrdo.

Na notebooku, nebyl ještě žádný problém a používali se pouse lama klikací nástroje typu hledej kodek, ok...
Todle by se stávat nemělo...

V čem konkrétně je zakopaný pes. Neřeknu, kdybych nahrával nějaké kodeky ručo atd, něco bych mohl opomenout atd, ale v tomto případě se systém podělal sám!
Na daném systému nikdy nebyli dělány nějaké velké zásahy do systému, Systém si sám našel kodeky atd.. Takže by problém být neměl.. (předsi nejsou vývojáři blbí, aby nechali systém, aby nabízel uživateli řešení, které mu poškodí systém)

Takže je jasné, že je problém v kodecích. Ale nechápu tedy proč.  Mělo by se zjistit, co se přesně a proč pokazilo a nahlásit to jako bug...
« Poslední změna: 03 Srpna 2008, 14:28:29 od Czario »

Czario

• Stálý člen
  • **
Re: BUG:Zamrznutí systému u přehrávání videa
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2008, 15:42:17 »
Podařilo se mi pomocí příkazu:
Kód: [Vybrat]
totem 2> logSouborpřesměrovat výstup a po zamrznutí a restartování jsem objevil v souboru toto:
(totem:9243): GStreamer-CRITICAL **: gst_object_unref: assertion `object != NULL' failed

(totem:9243): GStreamer-CRITICAL **: gst_object_unref: assertion `object != NULL' failed

totem: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.

Nevíte co to může znamenat, co dalšího zjistit, jak to opravit a kam a co nahlásit?

Czario

• Stálý člen
  • **
Re: BUG:Zamrznutí systému u přehrávání videa
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2008, 11:15:57 »
Tak se nikdo neozval a neporadil, tak jsem to nakonec vyřešil takto:
sudo apt-get install vlc vlc-plugin-pulse mozilla-plugin-vlc
Ale bug jsem nenahlásil a nemám tušení proč to dělalo, asi chyba v totemu...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.