Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vyúčtování Vodafone [vyřešeno]  (Přečteno 3412 krát)

WorshipJozin

• Aktivní člen
  • *
Vyúčtování Vodafone [vyřešeno]
« kdy: 12 Června 2008, 13:50:57 »
Zdravím, mám čerstvě tarif od Vodafonu a využívám službu Po svém, takže mi vyúčtování chodí elektronicky. Teď mi přišlo nedávno to první a je u něj problém, že to písmo je takové hodně podivné, jako kdyby rozsypané. Je to o to divnější, že to je pdfko, tam by se snad nějaké fonty vůbec neměly řešit, nebo snad jo? Ne že by to bylo úplně nečitelné, ale člověku se nechce to luštit. Dá se to nějak vyřešit?
« Poslední změna: 13 Června 2008, 08:45:03 od Pavel Půlpán »
ASUS F3KA: AMD Turion 64 X2 TL60 @ 2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon HD 2600, HDD 160 GB, Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: Vyúčtování Vodafone
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2008, 14:00:56 »
No zkus doinstalovat msfonty (hledej 'font' v synapticu). Dále se dají fonty nakopírovat do složky ~/.fonts a dát příkaz 'fc-cache'. Jinak pdf souboru si můžou nést fonty přímo v sobě, pak se nic řešit nemusí anebo se spolenout na systémové fonty, pak záleží, co máš naistalovaného.

WorshipJozin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2008, 14:04:15 »
Zkusím na to mrknout, ale pokud vím, tak bych msfonty měl mít, protože ve Wine používám program Theophilos (program na studium Bible), který už když jsem ho kdysi zkoušel, tak bez nich zobrazoval akorát rozsypaný čaj. Ale jak říkám, zkusím na to mrknout a pak sem ohlásím výsledek.
ASUS F3KA: AMD Turion 64 X2 TL60 @ 2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon HD 2600, HDD 160 GB, Ubuntu 8.04 Hardy Heron

MarkStone

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2008, 16:01:42 »
No zkus doinstalovat msfonty (hledej 'font' v synapticu). Dále se dají fonty nakopírovat do složky ~/.fonts a dát příkaz 'fc-cache'. Jinak pdf souboru si můžou nést fonty přímo v sobě, pak se nic řešit nemusí anebo se spolenout na systémové fonty, pak záleží, co máš naistalovaného.
Mam stejny problem. Bohuzel tohle neni reseni. S msfonty i bez nich je vysledek stejny. Dokument je temer necitelny  :(
Pokud je nula dostatečně velká,
 může se stát malou jedničkou.

MarkStone

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2008, 16:22:29 »
Tak jsem to vyresil. Ze stranky http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2_allversions.html jsem stahl instalaci Adobe Reader 8. Nainstaloval a vyuctovani se zobrazuje OK.
Pokud je nula dostatečně velká,
 může se stát malou jedničkou.

pivik

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2008, 19:25:07 »
lepší než to stahovat ze stránek Adobe asi bude

sudo apt-get install acroread

alepoň podle mě... :)

WorshipJozin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 13 Června 2008, 08:42:29 »
Problém je vyřešen, díky. A přes ten terminál to bylo opravdu lepší :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.