Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s otevřením dokumentu (.doc) v OpenOffice.org  (Přečteno 2030 krát)

roman.swe

• Aktivní člen
  • *
Problém s otevřením dokumentu (.doc) v OpenOffice.org
« kdy: 25 Června 2008, 17:48:11 »
Ahojte lidi, kamarád se na mě obrátil, s tím, že zákazník jejich firmy používajíací Linux nemůže otevřít jejich objednací listy vytvořené v MS Office. Tak jsem mu nabídnul, ať mi je přepošle, že je převedu do .pdf (jen ke čtení) či .odt. Ovšem nastal problém, s tím, že s nimi, snad poprvé mám potíže i já, jelikož při zvolení kodování jak ISO, tak WIN se mi zobrazí nesmyslné znaky. Tak jestli někdo víte, kde je problém, prosím pomozte. Předem díky. Roman
Lenovo R500 / Debian Jessie (testing) + Gnome 3.14.0

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Problém s otevřením dokumentu (.doc) v OpenOffice.org
« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2008, 20:39:44 »
Nikdy se mi to dosud nestalo, ale kdo ví. Navrhuji:

1) zkusit experimentovat s nastavením, např. Menü -> Nástroje -> Načítání/Ukládání -> MS Office

2) nahrát někam část závadného textu, ať s ním můžeme zabojovat

Pak přichází v úvahu možnost vyzkoušet OpenOffice 3, KOffice, Antiword, Abiword nebo nainstalovat MS Office 2003 pod Wine, kde skoro bezproblémově chodí.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
Re: Problém s otevřením dokumentu (.doc) v OpenOffice.org
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2008, 21:00:10 »
osvědčilo se mi převést .doc do .rtf, případně požadovat zasílání dokumentů v tomto formátu.
prostý user
...selským rozumem...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.