Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LINUX (resp. Ubuntu) a mobily...  (Přečteno 3855 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
LINUX (resp. Ubuntu) a mobily...
« kdy: 20 Července 2006, 17:34:07 »
Můj mobil trochu zastarává a tak se poohlížím po něčem novém. Takže mi jde o toto:

1. které mobily mají dobrou (reps. úplnou) podporu Ubuntu?
2. dostanu se do paměti i z Ubuntu (resp. jakým programem)? - do paměti mého Siemensu M55 se už asi nedostanu :( - zkoušel jsem různé programy, a vždy to skončilo doporučením použití IrDa či Bluetoothu, které tento mobil nemá! USB kabel všichni zatracovali...
3. je nějaký "rozumný" mobil, který by tyto podmínky splňoval a ještě měl od výrobce jakéstakés "požehnání"(ne, že přijdu do obchodu a tam mi řeknou - je nám líto, ale linux nepodporujeme, nebudeme řešit vaše problémy)

Na značce mobilu mi už nyní prakticky nezáleží, ač jsem byl od přírody "Siemensista". Mobil by měl mít Bluetooth, samozřejmě vnitřní paměť s možností dokoupení karet, J2ME (2.0), foťák (čím lepší, tím bych byl raději), organizační funkce a třeba i nějaký OS, aby si rozuměl s linuxem...

A teď hlavní otázka (možná zní trochu hloupě, ale neodpustím si jí): existuje takový mobil pro Linux? Doufám, že ano...
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:14:12 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Linux (resp. Ubuntu) a mobily...
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2006, 18:13:05 »
přpojím se s dalším dotazem jak je na tom podpora Symbianu?

kuriatko

• Návštěvník
Virus v Linuxe: zena v konzole...vlastna skusenost :)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2006, 18:56:36 »
Citace: kuriatko
http://mobil.sme.sk/c/2553297/Tajne-foto-Motorola-A1200-s-Linuxom-a-dotykovym-displejom.html
to je teda mobil :rolleyes:
To určitě je. Před chvílí jsem zrovna četl o jeho předchůdcích, ale tohle je libůstka :). Je ale škoda, že to není na českým trhu... Chtěl bych něco, co je aktuálně (či do měsíce dvou) dostupné a "cenově dostupné" - tj. nechci nejlevnější mobil, ale také ne něco za 12 tisíc :).

Mimochodem, to že jsem psal, že chci, aby to mělo nějaký OS, neznámená, že ho musí mít, ale musí si rozumět s Linuxem (hlavně Ubuntu), to je důvod, proč sem píšu...

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2006, 19:34:23 »
no viděl jsem běžet linux na starym Siemens SX1, takže tak :-) Podrobnosti na siemensmania či http://www.root.cz/zpravicky/linux-na-siemens-sx1/
jinak komunikátory s linuxem http://www.komunikatory.cz/?category=hw-s-linuxem

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2006, 19:50:02 »
Jo, ten linux na SX1 jsem taky viděl, fakt dobrý! Jen si ale vzpomínám, že to byla spíš taková improvizace :). Ale začít se nějak musí...

V této diskuzi však nejde o to, abych si nainstaloval linux na mobil (leč je to velmi zajímavá možnost), ale aby linux pracoval s mobilem, který si pořídím... Prostě bych chtěl, aby mi tady nějací hodní lidi napsali své zkušenosti, jaké mají s provozem jejich mobilu na Ubuntu (hlavně s tím přístupem do paměti), abych měl nějakou představu, až si budu kupovat mobil...

Tak co, najde se tu někdo ;)?
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:12:54 od Anna Taliánová »

kuriatko

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Července 2006, 19:53:33 »
na to root.cz sú dobre nazory :D
Virus v Linuxe: zena v konzole...vlastna skusenost :)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #7 kdy: 20 Července 2006, 20:46:45 »
Taky jsem tam něco málo četl, ale ještě se tam "pořádně" kouknu :). Jinak mám taky zálusk na Siemens S75 (moc se mi líbí a je cenově dostupný), nemá s ním někdo zkušenosti? A přes bluetooth se dostanu do jeho paměti?

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2006, 07:46:41 »
ještě doplním odkaz na diskuzi http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=186195 o podpoře mobilních telefonů a zkušenostech s jednotlivými modely a jejich spoluprací s Ubuntu
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:13:32 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.