Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ani hospodářská recese mnohé dealery nepoučí...  (Přečteno 2134 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Ani hospodářská recese mnohé dealery nepoučí...
« kdy: 13 Února 2009, 14:03:35 »
Tento týden jsem sháněl do firmy kolegyně pár drobností (skener A3, externí síťový HDD 1TB, externí HDD 500GB, switch apod.). Normálně si to najdu na internetu a objednám. Tentokrát jsem se rozhodl telefonovat. Dotazy probíhaly v duchu: potřebujeme do firmy, to či ono, ale máme pouze počítače s Linuxem. 4 z pěti prodejců této techniky odpověděli (po kratší či delší odmlce), že bohužel nemají. Někteří zmínili, že to či ono je i pro MacOS, takže by to (bez záruky), mohlo jít...
Až se naučí odpovídat, že to či ono je pro všechny tři OS, potom prodají...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Ani hospodářská recese mnohé dealery nepoučí...
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2009, 17:27:55 »
Ano v podstate mas pravdu. Ovsem ...
Pokial nebude vyrobca priamo podporovat linux predajca nebude vediet ci to pojde a ci nie. Rovnako dajaky mini obchod(neuvadzas aky obchod to bol) si nemoze dovolit testovat vsetky vyrobky co predava ci su kompatibilne s linuxom.
V tomto maju vyhodu tie predajne co maju predavaca fanusika do linuxu a ten to spravy s minimalnymi nakladom. :-)

Tot moj nazor.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2009, 18:37:56 »
Horšie je, ked predavači robia česť svojej prezývke "profesionálny klamár". Nedávno si jedna pani (60r), ktorá úspešne používa Linux odo mňa už 1 a pol roku, išla kúpiť do supermarketu multifunkčnú tlačiareň. Pozdávala sa jej Epson SX105 a tak jej prvá otázka predavačovi znela: "a funguje to pod Linuxom?" Predavač okamžite "profesionálne" odpovedal: "samozrejme pani, možete sa spoľahnúť. Táto tlačiaren perfektne pracuje pod linuxom."
Pani si to doma zapojila až po pár dňoch a tak za 2 týždne zavolala mňa, či by som jej to nemohol zpojazdniť.(Doba na vátenie tovaru, je tu týždeň)  Po dlhšom googleni som rozbehol tlačiareň, ale skener sa rozbehnúť nepodarilo - ostatne podľa Google asi žiadnemu linuxákovi... Toto je ďalší príklad možného prístupu predavačov. 
« Poslední změna: 13 Února 2009, 18:39:58 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2009, 19:50:09 »
Ano, taky mám radši, když mi řeknou: "Nevím." nebo  "Nemáme." než "Toto fungovat bude." - a nefunguje. Já bych ocenil, že si aspoň nevymýšlí. Nakonec si většinou člověk musí poradit sám (Internet).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2009, 21:23:46 »
No kdyby jste viděli ty prodavače možná by jste se nedivili. V pozadí je slyšet o-ou od ICQ a je mu to celkem jedno. Na WIN ví že to jde a zbytek je jedno. Důležitá je vejplata na začátku měsíce na účtu.
No a i občas technici jsou takový experti. Zapojovali mi tu net s routerem a ten maník byl fakt hustej. Byl tu asi 10minut... zaplatil jsem 450Kč za tu chvilinku. A odcházel se slovy. Todle nevím jak se dělá... moc routerů jsem v životě nenastavil. Stáhněte si nejnovější firmware... a zkuste to pak sám. Hustý. Ještě že se do půl roka stěhuju jinam. Jinak bych to dávno nechal odstřihnout. Tak asi tak z praxe. Hlavně, že když chcete někam jít do zaměstnání všude chtěj praxi. TO je fakt k smíchu.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2009, 10:27:28 »
Ano v podstate mas pravdu. Ovsem ...
Pokial nebude vyrobca priamo podporovat linux predajca nebude vediet ci to pojde a ci nie. Rovnako dajaky mini obchod(neuvadzas aky obchod to bol) si nemoze dovolit testovat vsetky vyrobky co predava ci su kompatibilne s linuxom.
V tomto maju vyhodu tie predajne co maju predavaca fanusika do linuxu a ten to spravy s minimalnymi nakladom. :-)

Tot moj nazor.

Nemusí nic testovat, když prodávám externí HDD, tak ho prodám všem a tvrdím, že jde na všechno...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2009, 10:47:16 »
Hustý :D

No kdyby jste viděli ty prodavače možná by jste se nedivili. V pozadí je slyšet o-ou od ICQ a je mu to celkem jedno. Na WIN ví že to jde a zbytek je jedno. Důležitá je vejplata na začátku měsíce na účtu.
No a i občas technici jsou takový experti. Zapojovali mi tu net s routerem a ten maník byl fakt hustej. Byl tu asi 10minut... zaplatil jsem 450Kč za tu chvilinku. A odcházel se slovy. Todle nevím jak se dělá... moc routerů jsem v životě nenastavil. Stáhněte si nejnovější firmware... a zkuste to pak sám. Hustý. Ještě že se do půl roka stěhuju jinam. Jinak bych to dávno nechal odstřihnout. Tak asi tak z praxe. Hlavně, že když chcete někam jít do zaměstnání všude chtěj praxi. TO je fakt k smíchu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2009, 23:17:16 »
tak ono záleží kde člověk nakupuje.... samozřejmě, že prodavač by to vědět měl ale znáte je.... když už jdu kupovat nějaký železo tak si vygooglím nějaký ty informace o podpoře linuxu.... v mém případě musím říct, že když jdu u nás v bruncku něco koupit tak ten chlápek je schopnej mi poradit téměř se vším.
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Pavel Půlpán

« Odpověď #8 kdy: 15 Února 2009, 10:11:59 »
No a i občas technici jsou takový experti. Zapojovali mi tu net s routerem a ten maník byl fakt hustej. Byl tu asi 10minut... zaplatil jsem 450Kč za tu chvilinku. A odcházel se slovy. Todle nevím jak se dělá... moc routerů jsem v životě nenastavil. Stáhněte si nejnovější firmware... a zkuste to pak sám.

No to bych ho hnal, sic si taky říkám o vysoký hodinový paušál, ale tohle je fakt moc. Odfláknout něco a nechat si za to zacálovat...

ufaak

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 15 Února 2009, 10:36:39 »
ja osobne bych nezaplatil ani korunu... vzdyt ani nebylo vlastne za co :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.