Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internet: pomalý a některé stránky se nezobrazí  (Přečteno 3126 krát)

petrHu

• Návštěvník
Internet: pomalý a některé stránky se nezobrazí
« kdy: 24 Června 2008, 08:57:57 »
Dobrý den,

rád bych vás požádal o pomoc s problémem s internetem, který je nyní velmi pomalý a některé stránky se vůbec nezobrazí. Za všechny jmenujme například: youtube.com (vybral jsem ho, protože je nejznámější), kde sice načte titulek, ale i po pěti minutách (!) vidím jen prázdnou stránku, ostatní stránky jdou velmi pomalu - hodně se jich třeba načte, ale pořád mi FF ukazuje, že čeká na ten server a stále se otáči ta ikonka u tabů. Je mi divné, že některé stránky jdou a jiné ne - třeba forum.ubuntu.cz jde pěkně, ale například wiki.ubuntu.cz mi nešla skoro vůbec a teď jde velmi pomalu.

Zatím jsem vyloučil problémy na straně webu a poskytovatele, protože počítač na stejné LANce stránky zobrazí správně a rychle. Podobně je na tom můj počítač, který když najede do Win, tak šlape pěkně.

Co se týká současného nastavení tak mám nastaveno asi všechno ve výchozím nastavení po instalaci. Mám zaplý cestovatelský mód a nastavenou DNSku (o který nevím, jestli je správně, protože jsem ji nenastavoval) Ve windows moje síťové nastavení bylo následující - myslím, že tam mám zaškrtnuto přidělovat IP automaticky, DHCP automaticky apod. nic tam nemám vyplněno.

Děkuji za každou odpověď

Pavel Půlpán

Re: Internet: pomalý a některé stránky se nezobrazí
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2008, 09:48:49 »
Jestli máš komplet připojení přes DHCP, měl by se i nameserver (DNS) nastavovat automaticky z DHCP serveru.

petrHu

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2008, 10:47:57 »
děkuji za odpověď

ještě jsem zapomněl poznamenat, že se to chová úplně stejně u Wifiny i Lanky.

zkouším s tím experimentovat, veškeré změny provádím v Nastavení sítě (jak je ruční nastavení) - tady jsou různé pokusy:

1)  když z nastavení vymažu DNS (jinak mám zapnutý ten costovatelský mód) tak mi nechodí vůbec nic - žádná adresa nechodí, vůbec nic.

2) nalogoval jsem se do windows, abych se ujistil, jak to mám nastavené tam a je to jak jsem říkal (všechno se přiděluje automaticky)

3) ve Windows jsem si nechal vypsat nějaké informace o síti:

Kód: [Vybrat]
Fyzická adresa: 00-02-3F-18-E7-13

Adresa IP: 192.168.2.101

Maska podsítě: 255.255.255.0

Výchozí brána: 192.168.2.1

Server DHCP: 192.168.2.1

Datum zapůjčení adresy IP: 24.6.2008 9:57:28

Zapůjčení adresy IP vyprší: 12.5.1902 3:29:12

Server DNS: 192.168.2.1

Server WINS:

zajímavé je, že DNSku tam mám nastavenou stejnou - ostatní věci jsou v cestovatelském módu automatické, že? tak jsem zkusil zrušit cestovatelský mód a zapsat to tam ručně - výsledek je stejný jako na začátku...

nemáte prosím nějaké nápady, co bych měl zkusit

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 24 Června 2008, 11:10:38 »
Zkusil bych to jinak. Vypni roaming mód a nech tam Automatické nastavení. Nic bych za to nedal, že v tom má prsty pamparáda typu Avahi.

petrHu

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Června 2008, 11:51:36 »
Aby nedošlo k nedorozumění, tak jsem dal: Nastavení sítě - Odemknout - zvolil jsem drátové připojení - vlastnosti - odškrtnul jsem cestovní mód a z nabídky jsem vybral automatické nastavení DHCP - potvrdit. Na kartě DNS je to 192.168.2.1 a je to pořád stejné.

Jak tak procházím nástroje k síti - všimnul jsem si síťových nástrojů - zvláštní je, že na první kartě zařízení, když z nabídky vyberu et0 a dám Nastavení - tak mi to napíše: "Rozhraní neexistuje - Zkontrolujte, že je zadáno správně a že je správně podporováno vaším systémem". Také jsem si všimnul karty ping - tak sem pingnul pár servrů - seznam.cz mám 7,8 ms, google.com - 134 ms, ubuntu.com 44 ms, ubuntu.cz 7,4, youtube.com má 188 ms - nevím, jestli je to normální, tak sem radši píšu.

petrHu

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Června 2008, 12:25:05 »
Ještě jsem našel "Informace o spojení" - když srovnám informace z Ubuntu a Windows - musím říct, že jsou stejné až na "Adresa broadcastu: 192.168.2.255" (to ani nevim co je  :-[ a ve win to není) a ještě na Ubuntu nemám informaci o DHCP, ale je tam navíc "Implicitní cesta: 192.168.2.1" a jako poslední tam mám Sekundární DNS: která je na 0.0.0.0.

Myslím, že bude lepší, když to pro jistotu opíšu celý :-) abych se do toho nezamotal: tohle mi to hází, když mám v Ubuntu zapnutý cestovní mód a DNS: 192.168.2.1 (nic jinýho jsem nenastavoval)

Adresa IP: 192.168.2.101
Adresa broadcastu: 192.168.2.255
Maska podsítě: 255.255.255.0
Implicitní cesta: 192.168.2.1
Primární DNS: 192.168.2.1
Sekundární DNS: 0.0.0.0

Když jsem chtěl vyzkoušet, jak by to vypadalo při vypnutím cestovním módu, tak možnost "informace o spojení" mám zašedlou, tak že ji nemůžu stisknout.

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
« Odpověď #6 kdy: 26 Června 2008, 12:48:26 »
Lehce jsem se zamotal... problem je, ze se nepripoji k internetu, nebo se k internetu pripoji, ale pripojeni je pomale? Je pomale i pripojeni pres evolution resp stahovani pres wget?

Co se tyce nastaveni ETHERTNETOVE karty. Podle vseho si IP berete(ve win) z DHCP serveru (nejspis router-PC) tudiz v UBUNTU vam staci povolit zarizeni(nejspise eth0) a nechat vse automaticke(cestovni mod nezapinat, u me to VYPNE rozhrani). Potom zkusit vypsat
ip addr..pokud IP prideli, pak pingnout treba www.nix.cz, pokud pobezi- tak wgetem stahnout nejaky soubor

wget --delete-after http://www.slunecnice.cz/sw/install-wizard/stahnout/1/zkouknout rychlost, pokud odpovida, tak je problem nejspise v prohlizeci ..

Pokud jsem spatne pochopil dotaz, tak se omlouvam :)
B/R & GL
I <3 TRANCE mjuzik

truhlik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 26 Června 2008, 14:26:19 »
Jeste me napada:
vypnuti IPv6
ping 208.65.153.251
ping www.youtube.com
Ty pingy jsou stejne rychle?
I kdyz jestli skonci nacitani stranky na youtube v pulce tak to bude asi v necem jinem.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #8 kdy: 27 Června 2008, 12:02:57 »
Ještě dodám jako další možnost přetížený DNS server (nebo špatně nastavený). Udělejte, co vám poradil Luboš, kdyžtak na to pak mrkneme podrobněji :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.