Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dá se s (ukx)buntem přihlásit do Win domény?  (Přečteno 2608 krát)

Pul

• Návštěvník
Dá se s (ukx)buntem přihlásit do Win domény?
« kdy: 01 Srpna 2006, 12:42:50 »
Dá se s (ukx)buntem přihlásit do Win domény? SuSe to umí ale hodilo mě to chybky a v podstatě jsem se do KDE nedostal. Víc jsem to nezkoušel. Navíc je bunta sympatičtější.

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2006, 13:23:16 »
Všimnul jsem si položky "Doména" v "Nastavení sítě" na další záložce, ale v klasické Ubuntu (Gnome) Bute to ale asi něco podobného, jako je "Pracovní skupina" ve Win, protože asi nebudeš moci využívat s Linuxem služeb klasické Win domény a tvůj pc půjde nejspíš jen vidět v kořeni domény...
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Pul

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2006, 13:43:19 »
Jo to jde, ale musi se zadat solo login domeny pri pristupu na sluzby domeny, jde o to aby stacil jeden login pri prihlaseni do ubunta a tim ziskal opravneni v cele siti, aby bylo mozne hesla spravovat centralne v domene AD. Je jasny ze nejake nastaveni stanic s linuxem v ramci AD nepujde. Jde jenom o jednotny login. Jinak Xubuntu u me vede, sice jsem myslel ze se vejde na 2G disk, což se me nepovedlo, ale z ceskych snadnych distribuci je nejlepsi. Instalace rychla a desktop take.

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2006, 16:14:59 »
Dostal jsem tip, že by to mohlo jít přes samba klienta, tak jsem trochu zagoogloval a našel jsem toto: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch10_:_Windows,_Linux,_and_Samba tak na to můžeš mrknout, především na část "How To Add Workstations To Your Samba Domain"
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.

radeczech

• Aktivní člen
  • *

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.