Mám UPC a jede pěkně, výpadek jednou za pár měsíců, rychlost dostačující, cena dobrá.
Netbox vypadá lákavě (má lepší upload rychlosti) ale v době, kdy jsem to zařizoval u nás nebyl, takže má pro blízkou budoucnost smůlu

UPC dodává kabelový modem motorola, který má možnost ethernetového připojení, které je bez problémů nezávisle na systému. Jejich technikovi jsem ukazoval mythtv, když nám šel zapojit kabelovku a docela na to koukal, nastavit jsem si to ale musel sám

Pokud jsi dokázal ubuntu nainstalovat, tak nastavíš i tu síť, nic na tom není.
PS:
jestli někdo chválí O2 tak to musí být moc šťastný člověk - měl jsem od nich simkartu s nějakým zvýhodněným připojením k netu (vánoční akce) a hrubě nespokojen jsem ji zcela neekologicky spláchnul do toalety s tím, že od této firmy
už nikdy nic (předtím jsem měl pevnou linku, to bylo v době, kdy jsme díky telecomu byly poslední v evropě co se týče rozšířenosti internetu, brrr....

). Znám lidi co od nich mají ADSL, ke kterému dostali wifi router/modem zyxel, u kterého ovšem nemůžou používat to wifi protože se nedá dostat do nastavení... O rychlosti a o placení pevné linky, kterou nemají nemluvě