Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Je mi to už trapné, ale aj tak sa spýtam.  (Přečteno 6536 krát)

libco

• Návštěvník
Je mi to už trapné, ale aj tak sa spýtam.
« kdy: 06 Července 2008, 18:41:46 »
Je nejaký chat komunikátor (pidgin a pod.) kde je možné z linuxu posielať súbory do win ICQ:
LAPTOP COMPAQ, ubuntu Edge, procesor 2000MHz, RAM 256M, HDD 20G, CD-RW

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: Je mi to už trapné, ale aj tak sa spýtam.
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2008, 18:44:04 »
Je nejaký chat komunikátor (pidgin a pod.) kde je možné z linuxu posielať súbory do win ICQ:
Posilat muzes prakticky ze vseho. Jenom je nutne si upravit porty.. :)

libco

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2008, 18:50:15 »

Ak mi to nemôžeš vysvetliť verejne, tak ICQ mám 466885565. Ak  môžeš poraď prosím.

pivik

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2008, 19:13:28 »
na tom snad neni nic tajnýho, ne?! tak když už to řešíte, tak to řešte tady, ať to poslouží všem..

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2008, 19:14:55 »
na tom snad neni nic tajnýho, ne?! tak když už to řešíte, tak to řešte tady, ať to poslouží všem..

A prosím upravte Předmět, to co je v nadpisu nikomu nic neřekne, jak se tu pak má něco najít. :)

libco

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Července 2008, 19:15:36 »

Súhlasím. Budem veľmi rád. :)

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 06 Července 2008, 19:21:35 »

Ak mi to nemôžeš vysvetliť verejne, tak ICQ mám 466885565. Ak  môžeš poraď prosím.
Kdyz jsem se ptal zkusenejsiho znameho, jak docilit posilani v ICQ mezi ruznyma klientama, rikal, ze si mam upravit porty. V praxi bych to teda udelal tak, ze bych si upravil porty v ICQ podle pidgina(1024-2048) nebo nastavil natvrdo manualne jeden. Sice jsem to chtel vyresit uz tehdy, ale pak jsem stejne pouzil Skype, nebo mail, popripade pres ftp program(jmeno jsem uz zapomel) a posilal data pres TC... :)
edit: Posilani dat mezi pidginem ve widlich a ubuntu funguje bez problemu.
ICQ jako program bych nedoporucoval pouzivat, je to spyware a buhvi co v tom je jeste za viry. Pokud by ale nebylo zbyti, tak PRO2003b byla nejlepsi verze ICQ.. :)
« Poslední změna: 06 Července 2008, 19:24:50 od Pepe999 »

libco

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Července 2008, 19:25:59 »

Kdyz jsem se ptal zkusenejsiho znameho, jak docilit posilani v ICQ mezi ruznyma klientama, rikal, ze si mam upravit porty. V praxi bych to teda udelal tak, ze bych si upravil porty v ICQ podle pidgina(1024-2048) nebo nastavil natvrdo manualne jeden. Sice jsem to chtel vyresit uz tehdy, ale pak jsem stejne pouzil Skype, nebo mail, popripade pres ftp program(jmeno jsem uz zapomel) a posilal data pres TC... :)
edit: Posilani dat mezi pidginem ve widlich a ubuntu funguje bez problemu.
ICQ jako program bych nedoporucoval pouzivat, je to spyware a buhvi co v tom je jeste za viry. Pokud by ale nebylo zbyti, tak PRO2003b byla nejlepsi verze ICQ.. :)

Fajn a čo mi poradíš konkrétne?

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 06 Července 2008, 19:26:51 »
Poradit co?? :)
edit: Pokud jde o ten prenos, tak zrusit ve windows ICQ(asi 6), odinstalovat kompletne a pouzivat pidgina(starej Gaim, ale byly tam spory o nazev, to AIM, nebo IM se moc nelibilo)..
Sam jsem to doporucil vsem znamym, zadna reklama, a na chat plus posilani souboru to staci... :)
« Poslední změna: 06 Července 2008, 19:31:18 od Pepe999 »

libco

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 06 Července 2008, 19:37:46 »
edit: Pokud jde o ten prenos, tak zrusit ve windows ICQ(asi 6), odinstalovat kompletne a pouzivat pidgina(starej Gaim, ale byly tam spory o nazev, to AIM, nebo IM se moc nelibilo)..
Sam jsem to doporucil vsem znamym, zadna reklama, a na chat plus posilani souboru to staci... :)

Pepe, nepochopil si ma, potrebujem komunikovať s windózama ICQ a aj posielať súbory.

pivik

• Host
« Odpověď #10 kdy: 06 Července 2008, 19:38:13 »
Pokud používáš Pidgin 2.4.3 v Linuxu, tak nemusíš nic nastavovat a půjde ti přenos souborů jak mezi jednotlivými klienty, tak mezi platformami Linux - Windows. To mám odzkoušený, asi jako milionpětsetšedesátdevěttisíc lidí tady na foru..

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 06 Července 2008, 19:40:46 »

Pepe, nepochopil si ma, potrebujem komunikovať s windózama ICQ a aj posielať súbory.
Vzdyt jsem to uz psal a navic podle toho, jak jsem koupil. Sam jsem to nikdy nedelal, ikdyz jsem to chtel uz taky resit, ale ted uz nemusim.. :)
edit: ICQ je porad jeden protokol, ale je mozne, ze nektere klienty(programy) nekomunikuji mezi sebou v pripade posilani dat, coz mas zrejme na mysli, ze. Jestli tady pisou, ze z posledniho pidgina jdou posilat data do vsech ostatnich klientu, zrejme si potrebujes pouze aktualizovat pidgina, takze stahnout z get.deb balicek te verze a nainstalovat. Ve zdrojich zrejme jeste neni.. :)
« Poslední změna: 06 Července 2008, 19:53:19 od Pepe999 »

pivik

• Host
« Odpověď #12 kdy: 06 Července 2008, 19:43:31 »
naposledy pro libco, už mě to fakt nebaví:

Pokud používáš Pidgin 2.4.3 v Linuxu, tak nemusíš nic nastavovat a půjde ti přenos souborů jak mezi jednotlivými klienty, tak mezi platformami Linux - Windows. To mám odzkoušený, asi jako milionpětsetšedesátdevěttisíc lidí tady na foru..

občas použij tlačítko s názvem hledat...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #13 kdy: 06 Července 2008, 19:54:06 »
Ja po tom co som presiel na pidgin 2.4.3 tiez mam problem s posielanim suborov. Pred tym ked som posielal z HH na vistu, pidgin nas na lan sieti prepojil a posielali sme max. rychlostou (70Mb/s) a teraz ideme max. 3-4 Kbit/s. Akoby nas nechcel prepojit a ideme stale cez net.
Pred tym nas musel prepajat lebo net som mal 512Kbit/s a 700MB subory sme prenasali za par sekund.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pivik

• Host
« Odpověď #14 kdy: 06 Července 2008, 19:59:58 »
Já jsem dotaz pochopil tak, že nejde přenos souborů vůbec. Nicméně, já ani po přechodu na Pidgin 2.4.3 nemám problémy..

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 06 Července 2008, 20:03:47 »
Já jsem dotaz pochopil tak, že nejde přenos souborů vůbec. Nicméně, já ani po přechodu na Pidgin 2.4.3 nemám problémy..
Taky jsem to tak pobral. Proto jsem mu doporucil zmenit ICQ na pidgina, kde to jde 100% mezi widlema i linuxem. U jinejch programu a dokonce samotnych verzi ICQ uz si ale nejsem tak jistej, pac jsem uz drive neposlal data z PRO2003b na ICQ5 a to bylo dokonce z widli do widli. Tenkrat mi bylo receno, ze mam zmenit porty, proto jsem to taky tady napsal, ale nikdy jsem to nezkousel..

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #16 kdy: 06 Července 2008, 20:05:25 »
Ano dotaz bol ze nejde, len som chcel poukazat na to ze po prechode na novu verziu to viacerym robi problemy s prenosom.
« Poslední změna: 06 Července 2008, 20:08:34 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pivik

• Host
« Odpověď #17 kdy: 06 Července 2008, 20:06:28 »
OK už mlčím... :D

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 06 Července 2008, 20:12:13 »
Ano dotaz bol ze nejde, len som chcel poukazat na to ze po prechode na novu verziu to viacerym robi problemy s prenosom.
Nojo, ale vy jste zkouseli zrejme prenos mezi pidginama. Kolega zrejme mel na mysli, ze mu nejde prenos souboru z pidgina do ICQX(klienta) ve widlich. Teda tak nejak to vyznelo a bylo by to i logictejsi. Ja ale pouzivam ICQ cim dal min a to se ani nebavim o posilani souboru, takze spise varim z vody a matnych vzpominek.. :)

pivik

• Host
« Odpověď #19 kdy: 06 Července 2008, 20:21:00 »
Nojo, ale vy jste zkouseli zrejme prenos mezi pidginama. Kolega zrejme mel na mysli, ze mu nejde prenos souboru z pidgina do ICQX(klienta) ve widlich. Teda tak nejak to vyznelo a bylo by to i logictejsi. Ja ale pouzivam ICQ cim dal min a to se ani nebavim o posilani souboru, takze spise varim z vody a matnych vzpominek.. :)

Z Pidgina do ICQ klienata to jde, za tím si stojím..

libco

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 06 Července 2008, 20:44:08 »

To znamená že môžeš poslať súbor do win. icq?

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #21 kdy: 06 Července 2008, 20:50:44 »
možná je to OT, ale proč proboha posíláš soubory přes ICQ, když potom přestaneš být jejich majitelem?viz podmínky ICQ...je tolik způsobů...
prostý user
...selským rozumem...

libco

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 06 Července 2008, 21:12:29 »
Promiň, ale mně to prostě nefunguje!!!

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 06 Července 2008, 21:27:17 »

Z Pidgina do ICQ klienata to jde, za tím si stojím..
Moje zkusenost je takova, ze to nejde nekdy ani mezi samotnyma verzema ICQ, takze bych se tomu, ze to nejde mezi pidginem a ICQ nedivil, navic kdyz to tvrdi nekdo, komu to fakt nejde.. :)

pivik

• Host
« Odpověď #24 kdy: 07 Července 2008, 05:46:30 »
To znamená že môžeš poslať súbor do win. icq?

ano, nemám s tím problémy. omezující pro mě je pouze upload protistrany, pokud soubor posílá mě.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.