Ahoj,
moje ubuntu 8.04 se nechová úplně korektně jak bych si představoval, je možné že se mi podařilo je trochu nabourat...
když spustím terminál, v okně je bílo, nic nenaběhne, nebliká kurzor, pokud ho chci ukončit, musím force quit. Občas si jen tak spadne FF nebo compiz. Zamrzává pidgin, nebo je zpomalený. Čas od času chci spustit aplikaci, ale nic se nestane. Pak ji třeba najdu v procesech (sledování systému) 3x a má status že spí. poslední dobou se mi čím dál častěji stává, že vypadne zvuk, většinou ho shodí spuštění amaroku, ale občas si vypadne i sám od sebe (předpokládám něco s xine, ale bůh ví). Někdy se stane že po resetu x-serveru nenaběhne nic, jen světleoranžová obrazovka. Nebo chci vypnout počítač a on místo toho zmrzne...
Nejsem žádný linuxový guru ale za úplného bfu se taky nepovažuju...asi začnu

o žádné psí kusy sem se s tím nepokoušel, žádné ruční editace, instalace přes synaptic, třetí stranu sem instaloval v rámci návodů na wiki

btw včera jsem na jiném počítači instaloval ubuntu a po půlhodině po instalaci se mi povedlo ho tak zasekat, že jsem mohl začít znovu. Kde může být chyba? Mezi klávesnicí a židlí? Nebo HH stabilitou až tak moc neoplývá (jak jsem se od známých doslechl?)
Jak docílím uspokojivé stability? Prosím pár dobrých rad do začátku