takže, mám acer aspire 5612nwlmi a blabla co mám v podpisu, dualboot ubuntu 7.10 s KDE a winXP. do guttsyho mám nainstalovanej podle zdejšího návodu od quakera kernel z 8.04. doteďka to šlo, ale dneska večer jsem sednul k počítači, firefoxe jsem ještě spustil, krusadera taky, připojil jsem mobil že stáhnu do počítače fotky dnešní, no a gwenview už nenastartovalo...tak to zkoušim v konzoli, konsole se nenastartovala...tak řikám, dobrý, restart...ani K menu nechtělo vyjet..tak teda natvrdo- a pak už ani v jednom jádru se mi prostě nenastartuje KDE, přihlašovací obrazovka ještě naběhne, vyplnim heslo, odentruju, a nic, pořád to hnusný modrý pozadí a nic jinýho...
tak jsem trochu hledal a našel cosi jako
dpkg-reconfigure kdm
, což jsem zkusil v záchranným režimu, pak startx, a hle- KDE naběhlo, sice na ploše jsem neměl svoje adresáře kde mám v podstatě veškerý data, tak jsem se lekl, ale v xp jsem je na linux disku normálně viděl...nojo, jenomže když jsem pak zkusil standardně nastartovat ubuntu, tak to zase nešlo...přece to nebudu furt dělat přes záchrannej režim, reconfigure kdm a startx, no ne?