Zdravím, mám takový zvláštní problém. Hodně jsem brouzdal po internetu, abych našel návod, jak docílit mého záměru, ale jaksi se mi povedlo najít jen jakýsi náznak. Jde mi o to, že při vypínání potřebuju zobrazit hlášku "Vypni si tu myš, aby se ti nevybila baterka."

. Vím, že je to směšné, ale fakt by se mi to hodilo. Skript si umím naprogramovat, teď jde o to, jak donutit Ubuntu (s Gnome), aby po stisknutí tlačítka vypnout, vyvolalo tento skript. Další otázka je, kdy se mi skript podaří pustit, jestli ještě v Gnome a nebo až v textovém režimu při vypínání. Na internetu jsem našel, že se o to starají skripty umístěné v adresáři /etc/rc....něco/. Koukal jsem tam, ale mám strach, že když tam vložím svůj bash skript, tak za a) začne něco blbnout, případě po restartu nepůjde systém spustit či za b) stejně nic neuvidím nebo za c) něco ještě pokazím. Ten bash skript by třeba mohl udělat to, že byl na velkou část obrazovky vypsal textově (v text režimu) tu hlášku a čekal na potvrzení, nebo je možnost, že kdyby to ještě šlo v Gnome, jen bych si předělal svůj pythoní skript či to jinak ošetřil.
Myslíte, že můj problém má řešení? Za vypnutou myš to určitě stojí.