Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak zrušit heslo u xamppu / odemknutí mi nefunguje (ROOT)  (Přečteno 2004 krát)

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
jak zrušit heslo u xamppu / odemknutí mi nefunguje (ROOT)
« kdy: 22 Července 2008, 17:08:39 »
Dobrý den,
nevím jak odemknout složku v lampp/htdocs dokud jí neodemknu nemohu do ní vložit skripty, webové stránky,...
klikl jsem na ní pravým tlačítkem, zvolil properties -> permissions, ale žádná z možností mi nebyla dostupná:
Owner: root
jak bych se tedy mohl stát root, abych tuto složku mohl odemknout?
m@estorm

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: jak zrušit heslo u xamppu / odemknutí mi nefunguje (ROOT)
« Odpověď #1 kdy: 22 Července 2008, 17:26:32 »
sudo chmod -R 777 /opt/xampp/htdocs

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2008, 18:47:04 »
když to zadám tak mi to napíše:
maestorm is not in the sudoers file. This incident will be reported.

a při najetí do User Settings mi nejde unlock píše mi to:
Could not authenticate
An unexpected error has occured.
m@estorm

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek

maestorm

• Aktivní člen
  • *
  • my faith
« Odpověď #4 kdy: 22 Července 2008, 19:19:40 »
to už jsem zkoušel... nakonec se mi to myslím povedlo teď mám zase problém s xamppem (zrovna ho znovu instaluji, protože mi nešel odinstalovat a spoléhám na to že se to přepíše)
tedy nastavil jsem tam admin heslo a nemohu to spustit + stále nevím kam s těmi skripty aby se mi zobrazovaly...
Zatím Vám děkuji bez Vás bych už nejspíš instaloval Windows a pomocí toho pak znovu instaloval Ubuntu...
m@estorm

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Července 2008, 20:45:49 »
to už jsem zkoušel... nakonec se mi to myslím povedlo teď mám zase problém s xamppem (zrovna ho znovu instaluji, protože mi nešel odinstalovat a spoléhám na to že se to přepíše)
tedy nastavil jsem tam admin heslo a nemohu to spustit + stále nevím kam s těmi skripty aby se mi zobrazovaly...
Zatím Vám děkuji bez Vás bych už nejspíš instaloval Windows a pomocí toho pak znovu instaloval Ubuntu...

Je to silene jednoduchy. Staci si precist navod na teto strance a postupovat podle nej (jen za su napises pred prikaz sudo):
http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html#374
Je tam napsano, jak server spustit, vypnout, kde je slozka pro skripty php a tak dale.

A potom uz jen das do terminalu
Kód: [Vybrat]
sudo nautilus a zmenis si v karte Opravneni u slozky /opt/lampp/htdocs/ na sveho uzivatele, aby jsi nemusel psat porad sudo a mohl do ni zapisovat.
A nebo das ten prikaz popsany vyse 
sudo chmod -R 777 /opt/xampp/htdocs
Soubory s php si davej do NejakaSlozka v /opt/lampp/htdocs/ a ty se ti zobrazi jako htmlkdyz zadas 
http://localhost/NejakaSlozka

Pro zobrazeni stranky samozrejme musis mit spusten lampp server! 
sudo /opt/lampp/lampp start
A kdyz se neco nepovede, tak to jako sudo nautilus proste cele smaznes a rozbalis podle navodu znovu (porad do stejneho mista podle navodu na tech strankach = /opt)
 ;)
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #6 kdy: 22 Července 2008, 20:53:38 »
Nebo já to řeším jednoduše tak, že mám v domovském adresáři složku Server (s právy 777), na kterou mám v adresáři serveru symbolický odkaz. Třeba nějak takhle (třeba upravit cesty):
sudo ln -s /home/tpikalek/Server /opt/lampp/htdocs/tpikalek
Poté k tomu přistupuji jako http://localhost/tpikalek.
Podobně to jde vyřešit i pomocí mod_userdir, ale to vyžaduje trochu nastavování a na takovéto domácí použití je to zbytečně složité.

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Července 2008, 21:09:45 »
Nebo já to řeším jednoduše tak, že mám v domovském adresáři složku Server (s právy 777), na kterou mám v adresáři serveru symbolický odkaz. Třeba nějak takhle (třeba upravit cesty):
sudo ln -s /home/tpikalek/Server /opt/lampp/htdocs/tpikalek
Poté k tomu přistupuji jako http://localhost/tpikalek.
Podobně to jde vyřešit i pomocí mod_userdir, ale to vyžaduje trochu nastavování a na takovéto domácí použití je to zbytečně složité.

Kurik, to je ale jednoduchy. Zrovna tohle sem uz tri dny resil  a nakonec sem to vyresil pres subdomenu a pridal v tom httpd.conf 
souboru par radku. No toto me tada taky napadlo, ale rikal sem si, ze tak jednoduse to jit prece nemuze... :o A vono muze :D diky za tip.
« Poslední změna: 23 Července 2008, 10:32:27 od puba »
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.