Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zbláznilo se Ubuntu - Window Manager(?)  (Přečteno 2151 krát)

Michal Kundrát

• Aktivní člen
  • *
  • Jawa Stadion S11 1958
zbláznilo se Ubuntu - Window Manager(?)
« kdy: 27 Července 2008, 07:39:04 »
Nevim čím to je, vrátil jsem se z dovolený, rozběhnul PC a....ať u ,,sezení'' vyberu Gnome, nebo Xserver client(nebo co to tam je), tak mi to naběhne vždycky stejně - PC si všechno pamatuje, akorát font má jinou velikost a....nejedou moje ikony apod. :(  Když dám ,,Reload Window Manager'', tak se nic nezmění - problikne plocha a naběhne zase stejně.

Mimochodem vypadá to úplně stejně, jako když pustim program jako root (třeba sudo gedit ...), jenže se mi to přichytilo na normální nastavení a nechce to jít pryč :( ...2. uživatele jsem nezkoušel, ale to bude vypadat asi stejně

Díky za každou radu ;)
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

honorguard

• Host
Re: zbláznilo se Ubuntu - Window Manager(?)
« Odpověď #1 kdy: 27 Července 2008, 10:10:39 »
Já osobně bych zkusil někam přesunout nastavení Gnome (nejspíš to bude ~/.gnome ale nejsem gnomer tak nevím) a spustit to bez základního nastavení, jestli to bude fungovat správně...

qUAKER

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Července 2008, 10:59:59 »
je to

$HOME/.gconf
$HOME/.gconfd
$HOME/.gnome2

Michal Kundrát

• Aktivní člen
  • *
  • Jawa Stadion S11 1958
« Odpověď #3 kdy: 27 Července 2008, 13:32:52 »
Tak to nepomohlo - vypadá to stejně jako po čistý instalaci (když nepočítám svoje ikonky na ploše). Kdyžtak screen je http://tinker.hu.cz/Obrazovka-5.png. Napadá mě reinstall, ale to mě napadá vždycky, když něco nejde :D   Ale zase bych si moh líp rozdělit hdd... Uvidim, asi vytáhnu CD s HH a pustim se do toho - už se mi stalo i to , že absolutně přestalo fungovat ,,sudo'' (vyřešila to reinstalace).

....tak jsem se rozhodnul, asi to reinstaluju - zbavim se: kupy SW co se mi povedlo do PC zavleknout(a nechce jít pryč), menších problémů s GRUBem a ještě k tomu pořádně rozhejbu internet(když už to jede 0,3MB ve dne, tak ať to trochu využiju).

Vim že možná(určitě) jednám chaoticky, ale tak když už je důvod... :) ...a instalace trvá pár desítek minut(+aktualizace podle rychlosti internetu)
CPU AMD Athlon 64, 1.5GB RAM, nVidia GeForce 7600GS 256MB, přepěťovka Belkin SurgeMaster, repro Genius 5.1 150W, monitor Avidav 1280x1024, Epson LQ-1050 [UBUNTU x64] + IBM PC 300GL - 200MHz, 64MB RAM, 40GB HDD [DEBIAN 5.0.3 -486]

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 28 Července 2008, 15:31:25 »
to vypadá na problém s gnome-settings-daemonem :) zkus spustit ručně příkazem gnome-settings-daemon

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.