Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Reinstalace rozladěného Kubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 2152 krát)

Enigma

• Aktivní člen
  • *
Reinstalace rozladěného Kubuntu [vyřešeno]
« kdy: 14 Srpna 2006, 20:12:11 »
Zdravím, vím, že do Unixů komplexní reinstalace nepatří, ale vypadá to, že budu muset tuhle operaci provézt. Některé věci jsou v systému rozladěné, nenapravilo se to ani po upgradu 5.10 na 6.06. Hledat, co je přesně rozladěné by zabralo více času, než Kubuntu 6.06 nahrnout nanovo.

Situace:
Notebook Fujitsu Siemens Amilo PRO V 2060
Od koupě má systém Windows XP Home.
Použitý zavaděč je Grub.
Ve Windows XP Home mám k dispozici utilitu Partiotion Magic 8.

Instalační CD Kubuntu 6.06 je k dispozici.
Jak by se tato operace prováděla?

kremso

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 14 Srpna 2006, 20:56:14 »
Format + install ;)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 14 Srpna 2006, 21:17:43 »
No, Partition Magic moc neznám, ale znám GParted, kterou krásně a přehledně rozdělíš/zformátuješ disky. Sám jsem to nedávno dělal (reinstal Ubuntu). Je lepší dělat tu operaci z live CD (GParted) nebo tím Partition Magicem, ale nevím jak je na tom s podporou třeba ext3 (formát na FAT32 pro linux by asi nebyl to pravé ořechové ;) ). Jde ale o to, jestli nějaká nastavení apod. chceš zachovat, v tom případě bych doporučoval zálohu třeba na USB disk/jiný počítač na síti a pod. Určitě bych nezapoměl na zálohu mailů, profilů FF, osobních dat (fotky, filmy, MP3 apod.). Až to budeš mít, tak bych smazal pomocí GParted obsah disku s Ubuntu a udělal instalaci znovu, to je podle mě ta nejjednodušší cesta. Připrav se ale na to, že všechno budeš muset nastavovat znovu, ale to je ti asi jasné :). Držím palce...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Enigma

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2006, 00:11:24 »
Operace se zdařila, v instalátoru na instalačním CD jsem vybral, co potřebuju, sformátoval se oddíl Linuxový a proběhla naň instalace.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.