Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přechod z 7.10 na 8.04  (Přečteno 1483 krát)

Irokez

• Aktivní člen
  • *
přechod z 7.10 na 8.04
« kdy: 16 Srpna 2008, 21:19:23 »
Dobrý den, asi půl roku používám XP na jednom a Ubuntu 7.01 na druhém disku. Protože jsem s ní  spokojen, chci přejít na 8.04, mám zakoupenou knižku  s DVD. 7.01 mě instaloval známý, teď bych to chtěl zkusit instalovat sám. Nainstaluje se mi 8.04 místo 7.01 nebo mě čeká nějaký zádrhel? Na disku s Linuxem mám pouze zazálohované data na oddílu NFST, mám je  i na disku s Win. Díky za radu.

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: přechod z 7.10 na 8.04
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2008, 22:05:27 »
Tak nejlepší by bylo, kdyby známý opšt přišel, koukal na Tebe a radil, vysvětlovat apod. :)

Pokud na to nemá čas nebo chuť, vše je podpsáno v knize či na wiki.ubuntu.cz. Zádrhel by Tě čekat neměl žadný. Pokud systém používáš a máš v něm nějaká nastavení (vzhled, chování programů, atd.), tak ta jsou uložena v /home - pozor soubory se defaultně nezobrazují, je potřeba v nautilu zapnout přes Ctrl+H. Tento adresář si zazálohuj.
Taky je vhodné mít ho na jiném disku než / (pokud máš, není co řešit), proto při instalaci rozděl současný disk pro linux na dva (ještě je možno přidat třetí pro swap, obdoba stránkovacího souboru z win, slouží jako rozšíření RAM). Na nový oddíl potom přesuň zálohu současného /home.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.