Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: failed to connect stream: invalid argument  (Přečteno 2776 krát)

mefisto87

• Návštěvník
failed to connect stream: invalid argument
« kdy: 20 Května 2008, 15:28:57 »
zdravím, po přechodu na HH mi blbne totem a když se v něm pokusím přehrát video nebo zvuk, tak mo to vyhodí tuhle hlášku:

failed to connect stream: invalid argument

jen nevím jaký špatný argument, protože to spouštím přes gui..

dík za rady
« Poslední změna: 20 Května 2008, 15:48:25 od mefisto87 »

ZOMB

• Návštěvník
  • Q
Re: failed to connect stream: invalid argument
« Odpověď #1 kdy: 29 Června 2008, 14:08:17 »
Ahoj,jsem tady novacek a v celem ubuntu vlastne taky,nainstaloval jsem tam ty kodeky podle wiki,ale pri pokusu prehrat film mi to pise presne tuto hlasku Failed to connect stream: Invalid argument,doufam ze se najde nekdo kdo poradi.
Diky predem
#ubuntu-cz@freenode.net

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
« Odpověď #2 kdy: 29 Června 2008, 14:13:46 »
neni to sice řešení toho problému (bude to něco s gstreamerem) ale zkuste nainstalovat MPlayer (např. Aplikace->Přidat/Odstranit....)

ZOMB

• Návštěvník
  • Q
« Odpověď #3 kdy: 02 Července 2008, 17:13:02 »
Tak bohužel nejde ani v MPlayeru,tam se mi zobrazí menu DVD a stojí obraz,nebo když dám DVD bez menu přehráva pár vteřin a pak se sekne obraz. Gstreamer jsem zkoušel přeinstalovat, to taky nepomohlo.Nevim jestli ten Gstreamer je nějak speciálni pro každou verzi ubuntu,ale já mám 8.04 a instaluju to při vložení dvd když totem nahlasí že nemá kodeky,pak to přeinstalovávám v Synapticu. Dělám něco blbě??
Jo ješte poznámka dělám to na 2 PC (jeden notebook HP nx6110 a druhý nějaký AMD X2) takže předpokládám že HW to není.
#ubuntu-cz@freenode.net

pepso100

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Července 2008, 03:46:14 »
ahoj, mne zacalo robit to iste tak som trochu zagooglil a v jednom fore som narazil  na takyto prispevok

I think I can SOLVE the problem (in my system Ubuntu 8.04 Muslim Edition). I just found that the setting of sound (System - Preference - Sound), all settings are in "auto detect".
I changed to ALSA, and press "Test" ...it works.., I tries OSS..also it works

Probably, after updating process (I always update all new updates), somehow..someway..it automatically change to "autodetect", and unfortunately the "autodetect" cannot recognize the sound hardware/software ( I'm not sure).

So I am just suggesting anyone having this problem, just change from"autodetect" to ALSA or OSS, for the time being. I feel very happy since the Totem back to normal and running as usual.

mne to pomohlo

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
« Odpověď #5 kdy: 17 Srpna 2008, 17:53:20 »
aha tak to je věčný problém......zvukový server PulseAudio (který je v 8.04 narozdíl od starších verzí ....) mě taky dělal problémy.mám též nastaven ALSA......přenastavení na ALSA je řešení více problémů s multimédii....

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 19 Srpna 2008, 23:06:55 »
VLC player?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.