Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Inštalácia Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition s WIndowsom XP  (Přečteno 2960 krát)

minos

• Návštěvník
Dobrý deň,
AKo mám nainštalovať Inštalácia Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition aby mi išlo aj WIn XP, ?

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Inštalácia Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition s WIndowsom XP
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2008, 12:42:40 »
Specifikujte trochu víc...
A)Máte už nainstalované WinXP?

B)Pokud chcete dualboot (při startu počítače se zobrazí nabídka systémů), tak nějak takhle (ještě se do toho nepouštějte):
1) určitě defragmentovat disk (resp. oddíl), ze kterého budete "ukrajovat" místo pro Ubuntu
2) zazálohovat alespoň důležitá data
3) vytvořit nový oddíl por Ubuntu (možná možné až v instalátoru, ale klidně bych ho vytvořil nějakým nástrojem pod Win)
4) nainstalovat Ubuntu na nový oddíl
5) restartovat a vyzkoušet, jestli server používá GRUB (to je ta startovní nabídka), v případě, že ne (což považuji za pravděpodobné), tak GRUB doinstalovat (nevím jak, ale nějaké návody na internetu snad budou)

PS: Nic mi do toho není, ale co zamýšlíte dělat s touto zajímavou kombinací? Server Edition je určena na servery, které mají sklon k neustálému běhu - tedy ne ke kontinuálnímu používání pro běžnou práci (s WinXP či čímkoli jiným).
Pokud byste chtěl současný běh obou systémů, tak je možné jen přes virtualizaci jednoho z nich.
Pokud chcete jen vyzkoušet Server edition, doporučuji ji Virtualizovat ve WinXP ;) (Virtualbox existuje i pro Win)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.