Čau lidi, v nedávném threadu jsem tu řešil, jak nabootovat z USB boxu Transcend s diskem Toshiba bez podpory Biosu. Již jsem to vyřešil, ale mám s tím šílené problémy. Instalace se podaří občas na poprvé někdy na potřetí, ale o to by ani nešlo. Po nainstalování jsem dal nainstalovat všechny aktualizace, udělal jsem restart a už Ubuntu nenaběhlo (upřesním níže). Tak jsem postupoval, napřed jsem dal aktualizaci kernelu a pak gdm a pak ostatní. Mezi tím restarty a jelo to. Pak jsem nastavil dle návodu na wiki "po instalační návod" a nyní opět nenajede Ubuntu. To nejsou jen 2 příklady, bylo jich mnohem více a mnohem více kombinací, nakonec jsem usoudil, že instalace programů na to nemá vliv a že problém bude jinde.
No a teď upřesním, jak to Ubuntu nenabíhá. Program na disketě předá bootování disku v boxu, najede GRUB Stage 1.5, pak se objeví GRUB Loading, pak tokové to 321 a pokračuje to dále. Vlevo nahoře se objeví "_" (bez uvozovek), kontrolka disku chvíli bliká a pak buď přestane nebo svítí dále, ale i 10 - 15 minut. A nic. (Po tom znaku by se mělo objevit Stating up... a Splash)
No a teď mě jde o to, jestli může někde něco haprovat, nějaké označení disku nebo čím to může být?