Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s nastavení Kubuntu  (Přečteno 1458 krát)

Ondřej Melničák

• Návštěvník
Problém s nastavení Kubuntu
« kdy: 11 Září 2008, 10:04:45 »
Ahoj,
Zhruba před měsícem jsem si nainstaloval os Ubuntu a jsem s ním velice spokojen. Jakmile jsem objevil vylepšenou verzi Kubuntu, ihned jsem ji přeinstaloval. Ale od té doby, po zapnutí počítače bez instalačního CD se mi objeví přihlašovací okno v rozlišení 640 x 480. Pokud s tímto rozlišením spustím systém, v nastavení systému není možnost zvětšit rozlišení. Co se dá s tímto problémem dělat? Pokud do mechaniky vložím opět instalační CD, Kubuntu se spustí v největším rozlišení, které mi vyhovuje, ale nechci pracovat se systémem, který běží z CD a navíc je to velice pomalé. Děkuji za odpověď. S pozdravem Melničák

Johny004

• Host
Re: Problém s nastavení Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2008, 18:00:19 »
Kubuntu je uplně stejné jako Ubuntu. Žádná vylepšená verze neexistuje, máte pouze Ubuntu které využívá KDE namísto GNOME

Neo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2008, 22:48:37 »
Ještě by to mohlo být Kubutu s KDE4 - tak jsem to pochopil já. V každém případě by to chtělo víc informací.
Ubuntu 17.04.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2008, 23:34:40 »
Uveďte prosím typ a model vaší grafické karty a jestli k ní používáte opensource, nebo proprietární ovladače. Výpis vašeho souboru /etc/X11/xorg.conf by také pomohl (a vlastně zodpověděl i moje předešlé dotazy).
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.