Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak jednoduše na vzdálenou správu s neveřejnými IP adresami? [vyřešeno]  (Přečteno 1643 krát)

ondrejkovic

• Návštěvník
Dobrý den,

Kdysi jsem na Windows dlouho používal tohle: http://www.stavnaty.net/2008/02/09/teamviewer-mi-vyresil-vzdalenou-plochu/ když jsem chtěl něco na dálku na PC nastavit třeba málo zdatnému kamarádovi. Pod Windows to fungovalo bezvadně a prolezlo to bez problémů i velmi odolnými firewally a proxy. Žádnou veřejnou IP adresu nepotřeboval ani jeden z nás.

Přešel jsem však na Linux a nastal problém - pokud je na druhé straně Windows, pak si tohle (TeamViewer) na Linuxu spustím přes Wine a jede to normálně - ke kolegovi na PC se dostanu a můžu si s ním dělat co on potřebuje. Jenomže když je na druhé straně Linux (konkrétně Ubuntu), tak to prostě nefunguje - nějak to občas naskočí, ale nedovolí to v podstatě nic udělat.

Neexistuje na Linuxu jiný obdobně jednoduchý způsob jak se připojit na vzdálený počítač (ani jeden z nás nemá veřejnou IP adresu) a spravovat jej na dálku?

VNC (např. VINAGRE) se mi podařilo spustit jen u dvou Linuxových počítačů v jedné lokální síti - jinak ne.
« Poslední změna: 13 Září 2008, 16:48:56 od Petr Merlin Vaněček »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Jak jednoduše na vzdálenou správu s neveřejnými IP adresami?
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2008, 18:57:12 »
A co vřadit oba PC do nějaké VPN sítě se serverem s veřejnou IP?
Nešlo by toto udělat třeba přes hamatchi ?
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

ondrejkovic

• Návštěvník
Re: Jak jednoduše na vzdálenou správu s neveřejnými IP adresami?
« Odpověď #2 kdy: 13 Září 2008, 16:16:20 »
Jojo, už jsem rozjel HAMACHi - ono mi to furt nešlo, protože jeden z těch počítačů byl připojen přes mobil a tak to bylo pořád na hranici dostatečné šířky pásma. Ale jak jsem to připojil přes širokopásmový přístup, tak se to nakonec rozběhlo přes klasickou kombinaci HAMACHI + VINAGRE.

Takže díky - VYŘEŠENO!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.