Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Toshiba Qosmio G40-129  (Přečteno 2360 krát)

Tomas 2

• Návštěvník
Toshiba Qosmio G40-129
« kdy: 17 Září 2008, 13:28:51 »
Ahoj,
jsem zacatacnikem v Linuxu, konkretne v Ubuntu 8.04.
Mam dotaz ohledne podpory ovladacu multimedialnich prvku (spousteni video/audio prahravace, vypnuti/zapnuti podsviceni klavesnice, zap/vyp video vystupu atd...)  na notebooku Toshiba Qosmio G40-129. Funguji mi jen nekteka tlacitka a vubec mi nefunguje FN klavesa. (Napr. pro ovladani podsviceni obrazovky.) Zkoumal jsem nastaveni klavesovych zkratek, ale i pri pokusu priradit nejake funkce k nekterym tlacitkum vubec neslo. Jakoby tl. nefungovali.
Rad bych mel program na kterem bych si hohl namapomat vsechny mutimedialni tl. na ruzne funkce, hlavne pro sledovyani filmu (plynule posouvani, pozastaveni atd...) a sposteni nekterych funkci a programu.
Dale mam problem se zvukovym vystupem, pri zapojeni sluchatek mi stale hraji reproduktory a sluchatka nehraji. Ve Vistech je to OK.

Pokud mate nejake rady a zkusenosti, budu rad kdyz se s nimi podelite.
Diky Tomas

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Toshiba Qosmio G40-129
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2008, 15:06:22 »
Tie reproduktory:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=27021.0
Tam ale po pripojení hralo oboje. takže skúste ešte zvýšiť hlasitosť pre Headphones.

A s tými Fn klávesami je to zatiaľ tažko. Nie vždy všetky fungujú a to ako im priradiť správnu funkciu zatiaľ neviem :-).
« Poslední změna: 17 Září 2008, 15:11:41 od Rixx »

aleman

• Návštěvník
  • Skill: HLU (Happy Linux User)
    • CoMpTer`s
Re: Toshiba Qosmio G40-129
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2008, 15:58:06 »
pres ubuntu tweak (http://wiki.ubuntu.cz/Ubuntu%20Tweak) jdou nastavit klavesove zkratky, takze pokud se to fn ozyva, tak by to mohlo jit
taky se podivejte na system-nastaveni?(prefeences - mam angl. system)-klavesove zkratky(nebo tak nejak), treba to pomuze
NB:Celeron 1,86GHz; 15,4" WXGA; Intel Graphics Media Accelerator 950; 120 GB HDD;Ubuntu 8.10 II; 1GB DDR2

PC:Athlon 64 X2 4400+; 320 GB HDD; Ubuntu 8.10 II 64bit; 2GB DDR2; NVidia GeForce 8300 GS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.