Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neviditelné soubory v Xubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 3299 krát)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
neviditelné soubory v Xubuntu [vyřešeno]
« kdy: 23 Srpna 2008, 19:22:24 »
Dobrý den,

před nějakou dobou jsem si z foťáku stahoval na disk nějaké fotky. Dělal jsem to v operačním systému Windows 2000, disk je naformátován jako NTFS. Ve Windows ten adresář včetně fotek uvnitř vidím, když spustím Xubuntu, tak je tam nevidím (je vidět jen prázdný adresář). Nevíte prosím, čím to může být? Tedy taky co mám udělat, aby ty fotky byly viditelné i v Xubuntu, abych s nimi mohl pracovat.

Díky moc za odpovědi.
« Poslední změna: 11 Července 2009, 21:56:59 od Jan Skořepa »
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
Re: neviditelné soubory v Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2008, 20:50:41 »
Předpokládám, že ctrl+h jsi zkusil?
prostý user
...selským rozumem...

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2008, 22:03:33 »
No nevim, jestli to pomuze, ale neni mozne, ze ta slozka je nejaka "specialni", kam se fotky jakoby namountuji teprve pri startu w2k? Ja jsem kdysi resil podobny problem kdyz jsem na laptop s Vistou kamaradce instaloval Ubuntu, a ona byla nespokojena s tim ze tam "nejsou videt" jeji dokumenty z Windows.
Složka má stejné parametry jako ostatní složky.

Předpokládám, že ctrl+h jsi zkusil?
To jsem samozřejmě zkoušel. Soubory atribut "skrytý" nemají, ale jsou skryté, neobjevují se - i ta složka v Xubuntu ukazuje nulovou velikost složky.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2008, 22:24:14 »
to je vohava...bill s dal záležet.no já bych teď asi zkusil synaptic, co mi nabídne pro NTFS a pak se uvidí..prostě selsky...
« Poslední změna: 23 Srpna 2008, 22:46:35 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

GR!nCh

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2008, 15:09:32 »
Zdravím vás,
připojuji se k tomuto theradu, protože mám vpodstatě stejný problém.
Ke Kubuntu 8.04 připojuji (přes USB) harddisk (NTFS) v boxu a přestal jsem vidět některé adresáře a soubory. Postrádám tak v linuxu několik desítek GB dat, která už jsou ale na tom harrdisku uložena dlouho (zapsáno na NTFS ve Windows). Rozhodně mi ale mizí větší množství dat, než kolik se mi ukazuje jako volných.

Když připojím harddisk přes USB k Windows XP, které mám dualbootu, tak ty soubory a adresáře vidím.
Když připojím harrdisk přes SATA k PC, kde mám taky Kubuntu 8.04, tak ty souboy a adresáře vidím.
Edit: Ještě dodávám, že když to přípojím k PC přes USB (nikoliv přes SATA), tak ty soubory taky nevidím.

Nevíte čím by to mohlo být způsobeno, popřípadě jak to napravit? Díky.
« Poslední změna: 05 Září 2008, 11:42:20 od GR!nCh »
Ubuntu GNU/Linux @ Lenovo ThinkPad T61 14"

GR!nCh

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2008, 18:10:28 »
Mrzí mě, že postuji zá účelem výtáhnout thread nahoru, ale opravdu nikdo neví co s tím?
Ubuntu GNU/Linux @ Lenovo ThinkPad T61 14"

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2008, 23:07:25 »
No asi to byly nějaké chyby na disku. Ve Windows jsem to dal opravit programem CHKSDK a našlo to nějaké zkřížené soubory a uříznutá data. Musel jsem to obnovit ze zálohy a potom to už bylo v pořádku. Takže si myslím, že to bylo asi těmi chybami, co se jimi harddisk (tedy nejen člověk) učí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.