Zdravim. Mam celkem problém, mam notebok HP Pavillion dv6000 s kartou Atheros AR242x, Visty píšou AR5007. (Ten nejhorší systém co jsem kdy vyděl) No a k memu problému, asi měsíc procházím všechno co mužu a nemužu najít porádnej návod jak tuto wifi rozjet. (tatka me akorát radí, at to zkusím rozžduchnout). pokud zadám lspci, tak mě to výpíše tuhle kartu: 03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01) Tak jsem zkusil, Ndiswrapper. Jenomže ovladače z VIST použit nejdou, protože je to jenom jeden exáč a nemá zpravidla tri soubory a jeden .inf.
nakonec se mi podarilo pomocí ovladače ar5007eg-64-0.2. Pomocí něho se konečne vpravo nakoře v nastaveních sítí oběví wlan0 a vydím všechny mozní i nemožný síte v okolí, a když se chci pripojit k te co mam nazvanou doma, tak se me to zeptá na heslo, napíšu ho, označím ASCII správně podle toho jak to mám nastavený v AP. a napíše to, že je to pčipojeno se signálem kolem 85 procent. no ale pokud se podívám na ping, tak nic. Pak jsem zjistil že si ta wifi nezažádá o adresu, mám nastavený DHCP (pod vistama to funguje). A mám ubuntu 8.04 HH. Prosím, nepište odkazy na jiné stránky, ja bych to asi potreboval polopaticky vysvětlit. jsu už bezradnej, zkoušel jsem i Kubuntu, fedoru, Mandrivu, ale nic. Jo a když jsem na stránkách Atheros našel jakoze ovladače, tak me to hodilo na madwifi, a pokud to nainstaluju, tak se vubec nic nestane, zkoušel sem i serwerovou verzi.