Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype-webka+mikrofon  (Přečteno 9588 krát)

MayoCzayo

• Návštěvník
Skype-webka+mikrofon
« kdy: 29 Července 2008, 21:16:33 »
Ahoj,
 obraciam sa na Vas s prosbou o radu, nainstaloval som si Ubuntu 8.04 "Hardy Heron", spokojenost prevelika,  moc pekne uzivatelske prostredie,
zasekol som sa vsak pri Skype2.0.0.72, pri sprovozneni webky a mikrofonu. Webka uz ide, avsak obraz je prevrateny hore nohami/360 stupnov/ no a mikrofon nie a nie rozhybat, skusal som cez nahravanie, nieco nahra, ale je to hrozne nezrozumitelne, zvukovka je integrovana na zakladej doske Asus P5B-V rovnako ako grafika, skusal som nadstavenia cez alsamixer, ovladanie hlasitosti aj ovladanie v skype a i tak sa mi to nepodarilo.
Dakujem za vasu pomoc.

Majo
--MayoCzayo--

usagi

• Aktivní člen
  • *
Re: Skype-webka+mikrofon
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2008, 14:41:41 »
Nepíšeš o akú web kameru ide a mikrofón. Doteraz som ja osobne mal vždy problém rozbehať externý mikrofón nech bol akýkoľvek. Naopak webka Logitech s integrovaným mikrofónom išla hneď na prvý krát.
PC: ASUS P5QL-E, Intel Core2duo (3200), 2GB DDR2, 320 GB HDD, ASUS NVIDIA 7600GT 256MB
NB: ASUS X51L, Dual core T2390, 2GB DDR2, 160 GB HDD, Intel X3100 128MB
Ubuntu Ultimate Edition 2.0 Gamers

MayoCzayo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2008, 19:05:08 »
Nepíšeš o akú web kameru ide a mikrofón. Doteraz som ja osobne mal vždy problém rozbehať externý mikrofón nech bol akýkoľvek. Naopak webka Logitech s integrovaným mikrofónom išla hneď na prvý krát.

Ahoj,
webka i mikrofon je philips spc210NC , webka ide akorat je prevrateny obraz a ten mikrofon je tiez externy teda ak tomu spravne rozumiem ;D
« Poslední změna: 30 Července 2008, 21:28:52 od MayoCzayo »
--MayoCzayo--

Marcelius

• Návštěvník
  • ...super načural...
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2008, 08:35:24 »
Zdravim,
mal som podobny problem, celkom rozumny navod na otocenie obrazu je na: http://wiki.ubuntu.cz/Webkamery/stk11xx
Co sa tyka integrovaneho mikrofonu na webke, tak to sa mi nepodarilo rozbehat...
elá hop...

MayoCzayo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2008, 19:20:32 »
Zdravim,
mal som podobny problem, celkom rozumny navod na otocenie obrazu je na: http://wiki.ubuntu.cz/Webkamery/stk11xx
Co sa tyka integrovaneho mikrofonu na webke, tak to sa mi nepodarilo rozbehat...

nic, to neni to prave orechove, no bud som fakt amater alebo znovu odinstalujem ubuntu jak pred  rokmi mandraka :) ale asi to tentokrat tak lahko nevzdam, windows uz nemozem ani citit, staci v praci ;D
--MayoCzayo--

MayoCzayo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Července 2008, 20:21:24 »
nieco som nasiel http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=466051 , ale moc tomu nerozumiem  :)
--MayoCzayo--

Peweha

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Září 2008, 21:07:24 »
Nazdar
Mám ten samý problém. Potřebuju spustit vebku s mikrofonem pro Skype. Kamera běží v Cheese ale nevim jak na ni ve Skype. mikrofon nechodí vůbec. Mám dvě zvukovky, jednu na desce. Už jsem to popřepínal tak, že už nevím která vlastně běží.
 Můžete mi s tím prosím někdo pomoct? :'(

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 26 Září 2008, 21:20:40 »
tak tu zbytecnou vyber, kdyz ti jede integrovana...pak se ti bude nastavovat lip. 1. pravou mysi na repracek na liste - povolit co se da. pak v terminalu napsat alsamixer a u potrebnych kanalu vymenit MM za OO pomoci pismena m. pak. v samotnym nastaveni skype zkusit - zvukove zarizeni zkusit projet vsecky pluginy co to nabizi - a u kazdeho zkusit zkusebni hovor - jinak to nejde
jake mas zarizeni webka + zvukovka zjistis prikazem lspci

« Poslední změna: 26 Září 2008, 21:23:19 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 26 Září 2008, 21:23:37 »
Co sa tyka toho mikrofonu. Nebude to znamy problem v 8.04 a pulseaudio? Ak ano skus v system-predvolby-zvuk-zariadenia zmenit vsetko na alsa.

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=21672.0
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #9 kdy: 26 Září 2008, 21:25:24 »
Co sa tyka toho mikrofonu. Nebude to znamy problem v 8.04 a pulseaudio? Ak ano skus v system-predvolby-zvuk-zariadenia zmenit vsetko na alsa.
to neni pravidlo Tibor - teraz cez vikend som robil notebook acer a tam skype isiel prave iba cez pulse

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #10 kdy: 26 Září 2008, 21:27:20 »
to neni pravidlo Tibor - teraz cez vikend som robil notebook acer a tam skype isiel prave iba cez pulse
Moze byt, ale za pokus nic neda.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Peweha

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 26 Září 2008, 22:04:16 »
V nastavení zvuku ve Skype se mi podařilo nastavit to tak, že se mi nahrál zvuk při zkušebním rozhovoru. V nastavení videa by se měl objevit obraz z kamery?

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #12 kdy: 27 Září 2008, 08:16:17 »
V nastavení zvuku ve Skype se mi podařilo nastavit to tak, že se mi nahrál zvuk při zkušebním rozhovoru. V nastavení videa by se měl objevit obraz z kamery?
a co tak asi? :D

greno

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 27 Září 2008, 14:01:22 »
Ahoj,
 obraciam sa na Vas s prosbou o radu, nainstaloval som si Ubuntu 8.04 "Hardy Heron", spokojenost prevelika,  moc pekne uzivatelske prostredie,
zasekol som sa vsak pri Skype2.0.0.72, pri sprovozneni webky a mikrofonu. Webka uz ide, avsak obraz je prevrateny hore nohami/360 stupnov/ no a mikrofon nie a nie rozhybat, skusal som cez nahravanie, nieco nahra, ale je to hrozne nezrozumitelne, zvukovka je integrovana na zakladej doske Asus P5B-V rovnako ako grafika, skusal som nadstavenia cez alsamixer, ovladanie hlasitosti aj ovladanie v skype a i tak sa mi to nepodarilo.
Dakujem za vasu pomoc.

Majo

najlepsie je zmenit v subore /sys/class/video4linux/video0/vflip z jednotky na nulu (alebo naopak, neviem presne). da sa tam nastavit viac veci (v tom adresary ..../video0/). este som vsak nevyriesil ako zrobit to aby sa to vzdy pri starte urobilo ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.