Ahoj,
zkoušel jste někdo rozchodit výše uvedenou kartu v ubuntu 8.10? Nainstaloval jsem si beta verzi hlavně kvůli novému jádru s tím, že to by již mělo obsahovat ovladač... Bohužel karta nechodí....nechápu proč když tohle jádro by to bez problémů mělo umět.
výpis z var/log/messages:
Oct 4 22:25:25 jirka-laptop kernel: [ 1005.020060] pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
Oct 4 22:25:25 jirka-laptop kernel: [ 1005.020344] pcmcia: registering new device pcmcia0.0
kontrolka zůstane svítit červeně a dál se nic neděje.... chtěl jsem zkusit teda zkompilovat ovladač, ale při kompilaci to háže následující chybu:
jirka@jirka-laptop:~/ipw$ sudo make
make -C /lib/modules/`uname -r`/build M=`pwd`
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.27-4-generic'
CC [M] /home/jirka/ipw/main.o
/home/jirka/ipw/main.c:31:28: error: pcmcia/version.h: No such file or directory
make[2]: *** [/home/jirka/ipw/main.o] Error 1
make[1]: *** [_module_/home/jirka/ipw] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.27-4-generic'
make: *** [all] Error 2
nemůže někdo poradit? jsem spíše linuxový začátečník, nicméně dle návodu se mi kartu podařilo rozchodit v ubuntu 7.10 bez problémů napoprvé, následně v 8.04 ani po x pokusech nezačala chodit (postup dle stejného návodu zde na fóru, aplikována nejnovější verze ovladače, kompilace bez problémů až vše po zasunutí karty kdy ji to najde, karta se přihlásí do sítě skončí hláškou "card failed to start up" - v návodu bylo i něco o tom aplikovat patch na ten ovladač, ale to se mi nepodařilo). Vykašlal bych se na to jako do teď, protože jsem to chtěl rozchodit spíš jen ze zvědavosti, ale nyní bych potřeboval začít denně používat - díky stěhování nemám zatím jinou možnost internetu.... předem díky za rady...