Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VMWare+Gnome+Ubuntu8.04 = prestane fungovat CTRL ATL SHIFT atd...  (Přečteno 1178 krát)

profix

• Návštěvník
Zdravim, mam sem tam problem pri pouzivani VMWare konzole v Gnome v Ubuntu.

Pracuji pracuji, a z niceho nic potrebuju prejit z VMWare konzole (cerstva aktualni verze) do Gnome, prejedu mysi, kliknu treba na Kate, ktery mam zaroven otevreny, a zjistim, ze mi prestaly fungovat klavesy CTRL, ALT, SHIFT apod. Nelze psat velke pismena, nelze pouzit ALT+TAB. Mam za to ze nejspise VMWare konzole pri zachytavani udalosti z klavesnice a mysi pri opusteni nejak neukonci uplne zachytavani, ale jen u nekterych klaves.

Uvnitr VMWare konzole ALT, SHIFT i CTRL nadale funguji, v Gnome ne. Jedine co pomuze je restart grafickeho rozhrani, coz ma ale za nasledek ukonceni vsech otevrenych aplikaci a otevreni znovu po prihlaseni do Gnome, coz je hodne frustrujici.

Poradil by mi nekdo jak se toho zbavit krom cekani na update VMWare ? Pripadne existuje-li neco co by se dalo restartnout aniz bych musel ukoncit graficke rozhrani, bylo by to jakes takes docasne reseni. Ma s timhle nekdo take zkusenost ?

Dalsi dotaz je spise takova drobnost. V Ubuntu 7.04 a 7.10 Gnome na dualheadu fungovalo tak, ze se okno nove spousteneho programu objevilo na monitoru na kterem je kursor mysi. V 8.04 to nejspise nejaky dobrak zmenil a nove spousteny program se obevi na monitoru kde neni kursor. Da se to chovani nekde nastavit tak aby se to chovalo jako pred tim v 7.04 a 7.10?

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Re: VMWare+Gnome+Ubuntu8.04 = prestane fungovat CTRL ATL SHIFT atd...
« Odpověď #1 kdy: 13 Října 2008, 14:15:04 »
Zdravim, mam sem tam problem pri pouzivani VMWare konzole v Gnome v Ubuntu.

Pracuji pracuji, a z niceho nic potrebuju prejit z VMWare konzole (cerstva aktualni verze) do Gnome, prejedu mysi, kliknu treba na Kate, ktery mam zaroven otevreny, a zjistim, ze mi prestaly fungovat klavesy CTRL, ALT, SHIFT apod. Nelze psat velke pismena, nelze pouzit ALT+TAB. Mam za to ze nejspise VMWare konzole pri zachytavani udalosti z klavesnice a mysi pri opusteni nejak neukonci uplne zachytavani, ale jen u nekterych klaves.

Uvnitr VMWare konzole ALT, SHIFT i CTRL nadale funguji, v Gnome ne. Jedine co pomuze je restart grafickeho rozhrani, coz ma ale za nasledek ukonceni vsech otevrenych aplikaci a otevreni znovu po prihlaseni do Gnome, coz je hodne frustrujici.

Poradil by mi nekdo jak se toho zbavit krom cekani na update VMWare ? Pripadne existuje-li neco co by se dalo restartnout aniz bych musel ukoncit graficke rozhrani, bylo by to jakes takes docasne reseni. Ma s timhle nekdo take zkusenost ?

nazdar, este ze som objavil toto, nemusim aspon zakladat novy thread.
- mam presne rovnaky problem s tymi sprostymi klavesami, mam ho pravdu povediac uz dost dlho, akurat dnes ma to dopalilo ze som si povedal ze sa to musi vyriesit.

tak, co som k tomu nasiel je ze nie sme jediny s tymto problemom:
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=ubuntu+gnome+vmware+CTRL+SHIFT+%2Bsetxkbmap&btnG=H%C4%BEada%C5%A5&meta=

a ako docasne (a aj funkcne) riesenie takmer vsetci uvadzaju moznost, spravit niekde na ploche "launcher", a cez neho v pripade vyskytu tohto problemu spustit
Kód: [Vybrat]
setxkbmap ktory by mal veci vratit do starych kolaji.
takze uvidim co to spravi az mi to zase rachne.
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.