Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu Huawei EchoLife HG520i a dva PC  (Přečteno 2274 krát)

perteus

• Návštěvník
ubuntu Huawei EchoLife HG520i a dva PC
« kdy: 22 Července 2009, 19:28:13 »
Mějme modem  Huawei EchoLife HG520i, mějme poskytovatele O2 a internet ADSL 8M mějme dva notebooky s UBUNTU 9.04 mějme oba zapojene na Huawei přes lan siť.

Pokud Máme zapojený jeden notebook vše funguje OK.. rychle... plynule... pokud ale zapojíme druhý notebook začnou krušné časy. Jakmile druhý notebook začne stahovat přes bittorrent nejde vůbec nic... Druhý notebook si nemůže prohlížet webové stránky, stejně jako ten první. Vše vypadá, že problém je v DNS ale icq, skype a Bittorrent funguje...

Modem už je vyměněný, první je reklamovaný za chybný. O2 tvrdí, že sítí to není.... že ta je v pořádku.... O2 odmítlo poskytnout i placenou technickou podporu a důvod?

"Máte linux? Je mi líto poraďte si sám... My jen Windows" Ja myslel že zešílím. Nebyl ochoten semnou mluvit. Mám prý zavěsit a nebo si nainstalovat Windows a zkusit to znova... Je to totiž špatným Linuxem....

Takže potřebuji poradit a polopatě pač jsem opravdu zelenáč.... Máte s tím někdo zkušenosti?

//Zkusil jsem v modemu nastavit OpenDNS a zatím to vypadá funkčně buď je to tím nebo nevím... Stejně mě zajímá názor ostatních.

cziko

• Návštěvník
Re: ubuntu Huawei EchoLife HG520i a dva PC
« Odpověď #1 kdy: 28 Července 2009, 23:09:13 »
No my tenhle přístroj máme (nebo podobný, nechce se mi to běžet zkouknout) a musím konstatovat, že výrobky Huawei jsou doslova esencí čistého zla. Problémy s Huawei určitě nejsou žádná náhoda a osobně znám několik lidí, kteří se u tohoto přístroje setkali s různými problémy. My na něm máme připojené dva počítače s win + můj na ubuntu. Když jsme připojení kabelem, tak to jakž takž funguje... Přes wifi nelze připojit víc jak jeden počítač tak aby to rozumně běželo nebo to po deseti minutách nespadlo - tak to funguje ať už se připojují počítače s win, nebo ubuntu. Osobně doporučuju zvážit investici do nějakého lepšího přístroje a hodit huawei do koše.

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2009, 20:23:46 »
já mám tentýžmodem, od o2, na jednom win, a na druhém ubuntu , vše vporádku, ale když přez bittorrent stahuju, a mám nastavenou maximální rychlost stahování víc jak 90 kb/s(120 nebo 150), tak pc s win má problémy s internetem, jina kvše běží v poho, ikdyž né zrovna nejrychlejí,ale dostačujicí.-))

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2009, 20:55:11 »
je to naprosto normalni jev. Pokud zkusis bittorrent omezit napr. na 30kBps, tak by to na druhym pocitaci melo slapat v pohode
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2009, 22:14:53 »
U BT má pár "takymodemů" obrovské problémy vztažené k počtu současných spojení. Udržují si jejich tabulku v paměti (kvůli NAT) a pokud se stane příliš velká tak spadnou/zatuhnou apod.
Jeden mám i doma, ale kupoval jsem jej již s vědomím tohoto problému a s tím že modemová část se drží skvěle i na horší lince. Mám jej přepnutý do režimu "dumb" modemu = vypnutá router/NAT část, PPPoE dialuje síťovka v navazujícím PC použitém jako domácí router a modem drží už pár měsíců.

Co s tím - zkuste alespoň v BT omezit počet souběžných spojení.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.