Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xubuntu 9.04 zmizela plocha  (Přečteno 2044 krát)

tomesm

• Návštěvník
xubuntu 9.04 zmizela plocha
« kdy: 28 Dubna 2009, 00:05:06 »

Z niceho nic mi zmizela plocha, po prihlaseni se obevi jen svetle modra plocha (podobne jako ve verzi 7.04) a sipka mysi. Sice se mi podarilo spustit listy (xfce4-panel) ale nic vic. Nezobrazi ze ikony z plochy. Zkousel jsem reinstalovat xubuntu-desktop, rekonfigurovat xorg ale nic nepomaha. Ovladace na nvidii jsou nejnovejsi zaktualizovane. Btw rekonfiguraci xorgu se mi obevila hlaska:

Citace
The following error was encountered. You may need to update configuration to solve this.
Unable to find a valid framebuffer device.
NV(o) Failed to open framebuffer device, consult warning and/or error above far possible reasons.
Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Pote se spustila plocha v low graphic mode, kde se plocha normalne zobrazila v mensim rozliseni. Updatoval jsem ovladace graficke karty, restartoval, zadna chybova hlaska se neobevila, ale zase se mi opet nenabehla plocha, jen modra obrazovka bez ikon...
ASUS K50, ubuntu KARMIC

tomesm

• Návštěvník
Re: xubuntu 9.04 zmizela plocha
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2009, 07:59:00 »
To jako fakt nikdo nevi? Nerikejte mi ze budu muset reinstalovat!  ???
ASUS K50, ubuntu KARMIC

apin

• Návštěvník
    • kekel
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2009, 16:37:17 »
měl jsem úplně stejný problém, když jsem instaloval rodičům xubuntu na opravdu stařičký počítač.Instalace proběhla v pořádku, všechen hardwarew byl rozpoznán a zprovozněn, já jsem jenom nastavil veliké fonty a ikony, aby bylo všechno hezky čitelné i pro starší lidi, ale druhý den se nenastartovala plocha z nějakého nepochopitelného důvodu a taky jsem měl jen světle modrou obrazovku bez ikon.
Naštěstí se plocha spouští jednoduchým příkazem xfdesktop a je vystaráno :)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2009, 19:15:43 »
Pokud to nepomůže, zkuste vytvořit nového uživatele a uvidíte, jestli bude plocha vypadat "normálně". :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.