Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční numerická část klávesnice v X  (Přečteno 2448 krát)

smic

• Návštěvník
Nefunkční numerická část klávesnice v X
« kdy: 27 Srpna 2008, 23:02:53 »
Zdravím, nejsem moc zběhlý v linuxu, ale stal se mi takový problém, že mi najednou přestala fungovat numerická část klávesnice v X manageru (gnome). Mám NB HP 6820s, kde je i numerický blok, donedávna fungoval v pohodě, dneska jsem si všimnul, že v X manageru nejede. Přitom jsem nic nepřenastavoval. Při přihlašování do systému funguje v pohodě, když se přepnu do konzole, tak taky funguje, ale v X ne. Nevíte někdo, v čem může být chyba?

ufaak

• Závislák
Re: Nefunkční numerická část klávesnice v X
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2008, 07:14:04 »
zkontroluj si, jestli ti nahodou nehybe kurzorem mysi. Potom je naprava snadna. System - volby - klavesnice - mys klavesnici

Pisu to a pameti a jeste a mobilu, takze to nemusi byt uplne presne, ale najit se to podle toho da :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

smic

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Srpna 2008, 07:17:43 »
fakt ze jo, diky moc, bylo to presne ono... to me opravdu nenapadlo, a nevsiml jsem si toho posouvani (je to po malych krocich)...
otazkou ale zustava, jak to, ze se to samo zaplo?

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2008, 07:22:31 »
Me se to samo zaplo automaticky po ciste instalaci na jednom pc. Ale jinak nevim, co to zpusobuje
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #4 kdy: 15 Prosince 2008, 18:50:49 »
člověk tři měsíce funguje v poho a pak najednou při bežném spuštění OOo spadne compiz a zapne se tahle fičura..... nechápu, hlavně že to je vyřešený...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.