Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Má II šifrovaný disk?  (Přečteno 2186 krát)

min25

• Aktivní člen
  • *
Má II šifrovaný disk?
« kdy: 26 Října 2008, 09:30:01 »
Ahoj, při počátku instalace se objeví zatím dosud nepřeložené hlášení o šifrování /home. Defaultně je nastaveno NE, který jsem ponechal. Po instalaci je však disk na kterém je II(/ a /home mám na jedné parišně) není žádným programem z Windows čitelný. Zkoušel jsem explore2sf, ext2fsd a plugin v Total commanderu. Jiné partišny s ext3 jsou normálně čitelné. Neměl jsem při instalaci zvolit druhou možnost? Anglicky moc neumím >:(
Edit: Disk šifrovanej neni v System rescue je normálně čitelný. Tak fakt nevím proč z Winu to nejde ??? Zkusil jsem pomocí Partimage dát zpět na stejnou parišnu 8.04 HH a z Win číst jde. Pokud tam dám opět II tak opět ne.
« Poslední změna: 26 Října 2008, 22:50:51 od min25 »

xfce

• Návštěvník
Re: Má II šifrovaný disk?
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2008, 17:33:38 »
Mám ten stejný problém, používám Ext2IFS, vždy mi chodilo a teď s II mi TotalCommander ohlásí "Drive not found" a Průzkumník že jednotka není naformátovaná a nabízí formát.

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2008, 16:36:27 »
Stáhnul jsem si mountdiag, který má diagnostikovat problém, pokud se nepodaří ext2/3 partition připojit a vypadlo z něj toto:
Kód: [Vybrat]
The volume has an Ext2/Ext3 file system, but the Ext2 IFS 1.11 software did not mount it because the file system has an inode size unequal to 128 bytes (inode size: 256 bytes).
The only way to solve it is to back up the volume's files and format the file system: give the mkfs.ext3 utility the -I 128 switch. Finally, restore all backed-up files.
After that, the Ext2 IFS software should be able to access the volume.
Takže to vypadá, že II nyní formátuje partition s velikostí inode 256 a podporováno v Ext2IFS je 128.

ovrscout

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2008, 17:18:11 »
Né že bych to zkoušel ale zrovna jsem nedávno koukal na sourceforge a verze 0.46a  (2008-06-03 13:53) má v changelogu psanou podporu pro inode 256. tak skuste tuhle verzi a nebo je problém ještě někde jinde.

xfce

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2008, 08:55:30 »
Máte pravdu, verze 0.46a už s ext3 partition z II pracuje, takže to bylo opravdu velikostí inode. "Problém" byl v tom, že vy píšete o Ext2Fsd, kdežto já doteď používal Ext2IFS a ten neumí inode 256b ani v nejnovější verzi 1.11a.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.