Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nepovedené zavedení nového jádra při startu skok do busyboxu  (Přečteno 1480 krát)

kurnick

• Návštěvník

Dobrý den,

mám takový problém, všemožně se snažím přijít na chybu, kterou mi způsobuje ubuntu Hardy 8.04. Pokusil jsem se zavést nové jádro, ale neúspěšně, zprvu mi šlo spouštět staré jádro, nicméně pak najednou při dalším pokusu o instalaci ani staré jádro nepustím a vždy skončím v busyBoxu. Na všemožných fórech se dočetl, že by to mohlo souviset s detekcí sata disku (linux mám na SATA disku a pak na ata ještě win XP), ale dříve s tím problém nebyl.

Pokusil jsem se tedy nahrát na video bootování se skokem do BusyBoxu, abych odhalil chybu, ale nic v tom nevidím, respektive je mi to k ..., protože tomu zas tolik nerozumím a tak zde přikládám link na video: linux-error booting a skok do busyboxu (12MB) a prosím o radu, která s chyb je pro mě rozhodující a co s ní.

Předem všem moc děkuji. Jen nerad bych přeinstalovával celý linux, protože v něm mám už vše hezky nastavené, což mi také zabralo nějaký čas.

Pro jistotu přikládám ještě jeden odkaz, na další video, je to také bootování, ale chybí tam kus monitoru, takže bych stejně to prvně zmíněné mělo být lepší. (Druhé video (14MB))

Ještě jednou předem díky.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: nepovedené zavedení nového jádra při startu skok do busyboxu
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2008, 09:38:29 »
/sbin máte na jiné partition (sdb6) než / ? Nebo máte špatně uvedené UUID v parametru jádra nebo naopak v /etc/fstab ?

zkuste to omrknout:
Kód: [Vybrat]
fdisk -l
blkid
cat /etc/fstab
mount -a
mount
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.