Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Černá obrazovka po přihlášení do II Kubuntu  (Přečteno 2705 krát)

Leto

• Host
Černá obrazovka po přihlášení do II Kubuntu
« kdy: 01 Listopadu 2008, 18:22:37 »
Dobrý den,
dnes jsem aktualizovat na II a zkoušel jsem nová nastavení systému. Bohužel se mi povedlo jedním nastavením pokazit si systém a teď nevím jak z toho zpět.
Spustil jsem "Nastavení systému" a zvolil jsem "Pracovní plocha". Uviděl jsem checkbox s možností zapnutí efektů v systému "Povolit efekty plochy". Aktivoval jsem jej a dal použít. Zde začaly moje problémy. Celá obrazovka zbělala a zůstala tak. Zpět se nemůžu přepnout. Po restartu systému se mohu přihlásit, ale při načítání KDE4 mi v cca polovině (při 4. ikonce) obrazovka zbělá a pak hned zčerná a je vidět pouze myš. Pokud se odhlásím, nebo restartuji (pomocí Ctrl+Alt+Del se mi objeví šedý obdélník, kde nevidím žádné volby, ale intuitivně vím, kde ty tlačítka jsou) tak na milisekundu problikne moje plocha a to je vše.
Nevíte, prosím, jak obnovit původní nastavení? Děkuji.
« Poslední změna: 01 Listopadu 2008, 19:43:38 od Leto »

Valheru

• Návštěvník
Re: Černá obrazovka po přihlášení do II Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2008, 09:27:51 »
Ahoj, mám úplně stejný problém. Přičítám to své GeForce 4 MX... Horko těžko jsem se dostal alespoň do konzole, po spoustě pokusů, kdy mi při tom počítač úplně vytuhl, a nainstaloval prozatím Fluxbox. Poradíte nám někdo, kde se ukládá nastavení pro povolení efektů plochy? Nebo už jsi to nějak vyřešil, Leto?

JohnyN

• Host
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2008, 09:37:58 »
Najjednoduchšie bude premenovať adresár ~/.kde a KDE by sa malo spustiť s default nastaveniami. Avšak budete si musieť KDE nastaviť znova. V adresári .kde by mali byť aj podadresáre aplikácii KDE, tie môžte skopírovať do .kde adresára, ktorý vytvorí systém.

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2008, 10:03:12 »
Tak jsem to vyřešil instalací Xfce, kde jsem se dostal do nastavení systému a tu volbu prostě odškrtl. A vše je v pořádku. Děkuji.
« Poslední změna: 02 Listopadu 2008, 10:21:58 od Petr Altman »

Leto

• Host
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2008, 17:52:14 »
Tak jsem to vyřešil pomocí toho přejmenování adresáře s KDE a teď už mi to jede. Je to škoda, že to dělá takovou neplechu. Díky za pomoc.

JohnyN

• Host
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2008, 18:34:23 »
Tak jsem to vyřešil instalací Xfce, kde jsem se dostal do nastavení systému a tu volbu prostě odškrtl. A vše je v pořádku. Děkuji.

Super nápad, mňa by to nenapadlo  ;)

MIBRT

• Návštěvník
    • MIBRT.net
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2008, 22:08:33 »
Tak se mi podařilo sestřelit kde4 naprosto stejně, díky za pomoc, přejmenování pomohlo a pokud by někdo chtěl vrátit i to nastavení, tak si do přejmenované .kde dejte soubor ~/.kde/share/config/kwinrc z nového a kopii vraťte obnovte zpátky a nebo z vim editujte tento soubor místo přejmenovávání, konkrétně hodnota composite nastavit na false
Jak se pozná, že je na pc nainstalován windows? Špinavé reset tlačítko.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.