Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s mikrofonom  (Přečteno 1619 krát)

szucs

• Návštěvník
Problem s mikrofonom
« kdy: 04 Listopadu 2008, 18:20:23 »
Mám notebok Asus F3J series, zvukovu kartu Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02), Ubuntu 8.10.

Pri pokuse o nahravanie zvuku, zvuk sa nenahra.

Ked spustim aplikaciu Záznam zvuku, tak mám nastavené : Record form Input: Zachytávanie, ine sa nastavit neda. Pod 8.04 som toho mal viac. Ked chcem nahrat nejaky zvuk, tak po zatlačení tlačítka zastavit prejde dost dlha doba, mozno aj jedna minuta, kym sa mi sprístupní tlačítko uložiť.
Zvuk po zatlačení tlačitka hrať bohužiaľ nepočujem, čiže takto mám dva problémy, ktoré som pri 8.04 nemal.
V sekcii Systém, Predvoľby, Zvuk, na záložke Zariadenia mám pri prvých 4 položkách nastavené Alsa - Advanced Linux Sound Architecture a v časti Štandardný mixér stop mam nastaveny HDA Intel /Alsa mixer/

Ked som napisal v terminali alsamixer, tak v casti Card a chip mam uvedené Pulse Audio.
Pametam, ze u Ubuntu 8.04 som mal napisane Intel audio , tak tu je rozdiel. V sekcii View vidim len dva stlpec, oba na maximum a to: Master a Capture. pred tym u 8.04 som tých stlpcov mal viacej.

Ked zvolim Ovládanie hlasitosti, tak mam ako Device : HDA Intel /Alsa mixer/.
Vidim 3 záložky: Prehrať. Nahráva sa,, Prepínače.
Na založke Prehrať mám PCM a CD na maxime a Mikrofón uplne dolu.
Na záložke Nahrava sa mám na maxime Zachytávanie
Na záložke Prepínače mám fajku u Hlavny, Front Mic.
Mikrofon Zachytavanie a Line in mám bez fajky.

Cize zhrnutie: mikrofon nenahrava zvuk a ked sa nahrava ticho, dost dlho trva, kym  nastane prilezitost ulozit subor na HDD

Dakujem za radu.

matesqo

• Návštěvník
Re: Problem s mikrofonom
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2008, 22:38:06 »
Mam rovnaky problem,v Skype však mikrofun funguje ako ma len som povoli MIC Boost +20 db a všetko čo sa tykalo mikrofonu a už si to len vyladiš a vyzvananie a vystup treba nastaviť na pulse

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.