Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OO Calc - mizející grafy  (Přečteno 1531 krát)

lamalam

• Návštěvník
OO Calc - mizející grafy
« kdy: 07 Listopadu 2008, 19:16:29 »
Dobrý den,
když sestrojím OO Calcu graf, který obsahuje více křivek a zvětším jeho velikost, mají křivky tendenci se ztrácet. Nevíte co s tím.

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: OO Calc - mizející grafy
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2008, 21:43:15 »
na grafy používat gnumeric, nejneže je na grafy o dost lepší, ale také umí mnohem více typů grafů, popř různých operací s grafy a zvětšování mu nevadí...

mimo to calc používám, ale akorát ne na grafy;)

tom4

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2008, 11:11:59 »
Osobně jsem na popsaný problém nenarazil, asi hlavně proto, že grafy v OOo používám spíš minimálně. Rychlým testem se mi problém reprodukovat taky nepodařilo (graf XY se dvěma datovými sadami a proložením, několik změn velikosti grafu). Jsem na Ubuntu 8.04 a momentálně používám OOo 3 nainstalované z balíčků ze stránek Openoffice.cz, ne z repozitářů. Pokud bys to otestoval a problém by byl jen s balíčky z repozitářů Ubuntu, doporučuju nahlásit problém na launchpad.ubuntu.com.
Jinak ale všem kdo chtějí dělat náročnější grafy (XY proložené libovolnou funkcí s výstupem základní statistiky proložení, 3D plošný graf, polární graf a další) doporučuju některý z klonů Originu. Zkoušel jsem Qtiplot, Labplot a SciDAVis. První dva jsou v repozitářích Ubuntu (nevím v kterých, mám zapnuté vše vč. multiverse), SciDAVis má ke stažení deb balík na stránkách http://scidavis.sourceforge.net/, instalace byla bezproblémová. Pokud někdo znáte Origin, tak všecny tři jmenované programy se mu velmi blíží rozhraním a ovládáním, velmi za ním zatím zaostávají v množství analytických funkcí, nicméně na grafy jsou více než dostačující. Excel, Calc a Gnumeric se s tím vůbec nemůžou srovnávat, jsou to taky jinak (obecněji) zaměřené aplikace.

lamalam

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2008, 11:18:28 »
Děkuju za tipy. Otestuju. Zatím jsem vyzkoušel výše doporučený Gnumeric a jsem spokojený. Problémy OO Calcu byly možná způsobené tím, že šlo o graf který obsahoval větší množství dat - 10 datových sad přičemž jedna sada obsahovala cca 750 hodnot.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.