Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pravý alt...  (Přečteno 1917 krát)

Aktron

• Návštěvník
Pravý alt...
« kdy: 18 Září 2008, 14:13:54 »
Pravý alt tak nějak přestal fungovat. Nastavoval jsem efekty v compizu (přepínání oken pomocí levý alt+1 a levý alt+2) po restartu ejhle nefunguje pravý alt vůbec. Resp. funguje, ale pokud chci napsat nějaký znak, tak mi odznačí vybrané okno k editaci (nejspíš se nějakým záhadným zpsůobem změnila jeho funkce) a tak se nic nenapíše, po puštění klávesy se okno označí zpět. Koukal jsem na anglická fóra ale tam jsem z toho tak trochu jelen a jejich rady mi moc nepomohly. Člověk přecijen pravý alt potřebuje k nemalému množství znaků, které na české klávesnici nejsou a jinak dostupné je nemáme...

dumi

• Stálý člen
  • **
Re: Pravý alt...
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2008, 15:08:47 »
mne sa tiež raz podobne zblbli klávesy, vyriešil som to zmazaním príslušného konfiguračného súboru compizu (niekde v domovskom priečinku).
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Aktron

• Návštěvník
Re: Pravý alt...
« Odpověď #2 kdy: 18 Září 2008, 17:03:54 »
Joj, já zkusil do konzole zadat "compiz stop" začalo to děsivě blikat a pak to začlo fungovat normálně :-D Někdy mám pocit že některý věci co v Ubuntu člověk zažije by si ve Widlích nedovedl ani představit :-D

Aktron

• Návštěvník
Hmm..
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2008, 13:02:56 »
Tak jsem zkusil smazat konfiguráky, compiz to totálně zrušilo.... po obnovení a povolení všeho možného to začalo zase úspěšně fungovat ale pořád ten pravej alt prostě dokud compiz nezrestartuju příkazem "compiz" v konzoli (a potom zavřením konzole) to prostě nezačne fungovat :-( prohledal jsem ty konfiguráky, jestli tam není nějaká zapomenutá kláv. zkratka, ale žádnou jsem tam nenašel. Zkoušel jsem googlovat v angličtině co s tím, většinou lidi řeší problémy spíš s drivery než s compizem. Díky za případnou radu, už to vážně člověka nebaví takhle s tím laborovat :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.