Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: video  (Přečteno 4507 krát)

mikk

• Návštěvník
video
« kdy: 25 Listopadu 2008, 12:58:24 »
panove, vecny problem, procital jsem tohle a jina fora dnem i noci a stale nic:

prehravani videa v ubuntu je mor! :-) rad bych odinstaloval widle uplne, nic mene, rad se divam na filmy a podobne veci a to se v MEJCH UBUNTU NEDA:-) video ma mizernou kvalitu, neuveritelne se seka, nebo obraz predbiha zvuk (nebo se spozduje?kazdopadne se k tomu taky seka), vykon procesoru bezi (podle ikonky v panelu "sledovani systemu" na 100%, titulky maji spatnou diakritiku (to jsem neresil, kdyz bude mit smysl se na to divat, tak vyresim i sam)... a vazne me to irituje - grafiku mam (lspci) "01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]". ovladace jsem tam nechal ty co se automaticky stahly, kdyz jsem zadal aby se pouzivaly.. co mam sem vypsat a tak abyste vedeli vse potrebne a dokazali mi pomoct?:P
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: video
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2008, 13:12:23 »
1) ovladače ati - http://wiki.ubuntu.cz/Grafické%20karty%20ATI
2) kodeky -ubuntu-restricted-extras,non-free-codecs a knihovna - libdvdcss2
3)ještě vypni compiz
« Poslední změna: 25 Listopadu 2008, 13:41:25 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2008, 13:28:54 »
panove, vecny problem, procital jsem tohle a jina fora dnem i noci a stale nic:

prehravani videa v ubuntu je mor! :-) rad bych odinstaloval widle uplne, nic mene, rad se divam na filmy a podobne veci a to se v MEJCH UBUNTU NEDA:-) video ma mizernou kvalitu, neuveritelne se seka, nebo obraz predbiha zvuk (nebo se spozduje?kazdopadne se k tomu taky seka), vykon procesoru bezi (podle ikonky v panelu "sledovani systemu" na 100%, titulky maji spatnou diakritiku (to jsem neresil, kdyz bude mit smysl se na to divat, tak vyresim i sam)... a vazne me to irituje - grafiku mam (lspci) "01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]". ovladace jsem tam nechal ty co se automaticky stahly, kdyz jsem zadal aby se pouzivaly.. co mam sem vypsat a tak abyste vedeli vse potrebne a dokazali mi pomoct?:P

prehravani videa v Ubuntu je jedna basen - v nicem nezaostava za WMP
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2008, 14:14:24 »
prehravani videa v Ubuntu je jedna basen - v nicem nezaostava za WMP
:D Zkus srovnat s něčím použitelným. Čím trumfneš windowsovský KMPlayer?
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2008, 14:21:47 »
pokud prehravas pomoci gstreamer kodeku tak se nediv .. gstreamer kodeky jsou ostuda !! fuj

xine funguje bezvadne, stejne jako proprietalni w32codecs .. takze xine (napr. vlc je pouziva)

sandrick

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2008, 14:59:23 »
pokud prehravas pomoci gstreamer kodeku tak se nediv .. gstreamer kodeky jsou ostuda !! fuj

xine funguje bezvadne, stejne jako proprietalni w32codecs .. takze xine (napr. vlc je pouziva)

Me treba funguje i gstreamer dobre, ale budiz.

dosmanak

• Aktivní člen
  • *
  • JŮ HELE
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2008, 16:22:00 »
Mplayer forever. Krásný titulky, jednoduchý konfigurák, přehraje to všechno. Je snažší napsat mplayer film.avi -sub titulky.sub než to složitě v něčem naklikávat....
Jinak VLC je taky docela fajn.
DOSmaňák
Věčný začátečník

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 25 Listopadu 2008, 16:27:21 »
Mplayer forever. Krásný titulky, jednoduchý konfigurák, přehraje to všechno. Je snažší napsat mplayer film.avi -sub titulky.sub než to složitě v něčem naklikávat....
Jinak VLC je taky docela fajn.
;) dokud bude mplayer pouzivat w32 kodeky, tak budu minimalne ja pouzivat oss xine ;) .. ale jinak souhlasim .. svoji paranoiu nikomu nenuti, takze jj,
"mplayer is much more then just a sufficient.."

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopadu 2008, 16:57:44 »
ahoj,
já jako přehrávač používám SMPlayer, je výbornej, vůbec s ním nemám problémy. Bere český titulky,5.1 zvuk, dá se plně nastavovat. a s kodeky nemám problém...
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

mikk

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2008, 17:28:59 »
mno.. obraz je koukatelnej. pouzivam ten mplayer.. ale to jen protoze se za mno otocil ve skole typan a zacal mi valit do hlavy ze mplayer musim.. tak jsem ho tam hodil.. mam podezreni ze je to KDE.. takze to jeste poresim.. titulky jsou k hovnu.. ale to poresim, vse ostatni facha, takze diky moc panove! :-)
muzes nesouhlasit - presvec me o sve pravde a ja ji prijmu za svoji. nadavej mi a urazej me a nikdy tvoje pravda nezvitezi

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2008, 20:11:28 »
Na titulky -
Změn si kódování : preferences - font- encoding  ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 25 Listopadu 2008, 23:55:11 »
ntz: nepřeháněj to s tím, že Totem(Gstreamer) je tak  špatnej, ve skutečnosti, je vcelku v pohodě.
Sice nemá na VLC/MPlayer (kdo, co na ně má v kodekách krom CoreAVC) ?

btw VLC nepoužívá Xine;)
« Poslední změna: 25 Listopadu 2008, 23:58:00 od Fracty »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #12 kdy: 26 Listopadu 2008, 09:47:00 »
Ono nezáleží jenom na volbě přehrávače - např. mplayer+ovladač fglrx+xv+nastavení aby to s compizem neblikalo má za výsledek neskutečně hnusný obraz i s vypnutým compizem. S gl je to trochu lepší, ale celkově se mi nepodařilo alcelerované video dostat do nejvyšší kvality. Pro mě je nyní ideální volba x11 - sice to táhne všechno procesor, ale obraz je jak víno.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #13 kdy: 26 Listopadu 2008, 10:10:09 »
Stahni si gnome-mplayer (pokud jsi v Gnome prostředí) a nastav si jej na přehrávání české zvukové stopy a zobrazování českých fontů.
Jo a možná to bude chtít také zaškrtnout v nastavení něco jako automaticky načíst titulky (titulky a film musí mít stejný název)
A pak myslím že budeš v pohodě.
Mě se gnome-mplayer osvědčil. Počítám, že je stejně náročný jako mplayer akorát je takový jednodušší a více userfriendly (dle mého názoru).
Standartní přehrávač v Gnome jsem přestal používat poněvadž mi to sežralo všechen výkon a lekteré filmy v nižším rozlišení (712x516 nebo jak to je) to na můj nejpomalejší takt 800MHz nešlo přehrát plynule. Gnome-mplayer to zvládl v klidu.
Toť můj tip, ale nikoho samozřejmě nechci přesvědčovat.  ;)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 26 Listopadu 2008, 11:55:38 »
Ono nezáleží jenom na volbě přehrávače - např. mplayer+ovladač fglrx+xv+nastavení aby to s compizem neblikalo má za výsledek neskutečně hnusný obraz i s vypnutým compizem. S gl je to trochu lepší, ale celkově se mi nepodařilo alcelerované video dostat do nejvyšší kvality. Pro mě je nyní ideální volba x11 - sice to táhne všechno procesor, ale obraz je jak víno.

No je sice pravda, že s x11 by měl být obraz lepší, ale není to tak hodně, prostě imho když si člověk vezme xv/x11, tak chybu neudělá a vzhledem k tomu, že xv je default v mplayeru, tak bych rozdíl mezi x11 moc neřešil.

goudic

• Návštěvník
  • "May The Source Be With You"
« Odpověď #15 kdy: 01 Prosince 2008, 20:39:50 »
ja bych mozna do placu pridal smplayer jakozto nadstavbu mplayeru, je to vyborna vecicka.. nejlepsi prehravac co znam...
asus F3Sseries, Centrino Duo T540 1.66, 2046 MB RAM, nVidia GeForce 8400M G, OS Ubuntu 9.10 "Karmic Koala"

<Prikazova radka jakozto zbran hromadneho niceni aneb jak znicit svet jednim stisknuti klavesy Enter>

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.