Asus F3l, Ub 8.04HH, grafika Intel® Graphics Media Accelerator X3100
Ahoj, mám problémy s grafikou. Nějak mi zlobí - asi - akcelerace. Neumím s tím, nevím jak se to nastavuje. Při hrách, které byly 3D, mi některé nenaběhly vůbec, jiné jsem mohl hrát jen nějakou dobu a pak se zasekly a nešlo nic jiného než vypnout počítač. Hry pro mě nejsou důležitý, nicméně co mi hodně vadí je wine. Potřebuji přes něj rozběhat SPSS 16.0, abych si nemusel znovu dělat na počítači dualboot, to se mi fakt nechce. Samo SPSS mi pod wine běží a víceméně funguje normálně, jenže oknová grafika kolem něj je v tu chvíli tak invalidní, že se s tím nedá pracovat. Domnívám se, že obojí je chybou akcelerace, ale klidně mě vyveďte z omylu, jsem docela lama ještě.
Těžko přesně popsat, co ty okýnka dělaj, prostě když se přepnu na okno s wine, v jeho okolí je černo, ne horní a dolní panel Ubuntu, některé jeho části jsou také začerněné (okraje okna) a objeví se jen když přes ně přejedete myší, a tak podobně. Když SPSS chce vyhodit nějakou hlášku, tak z toho okýnka není vidět nic (šedivé pole), nebo třeba jen tlačítka, když se přes ně přejede.
Mám to zachycené přes printscreen, jen mi to sem nejde vložit, protože mi to píše, že složka pro přílohy je plná (nikdy jsem sem žádné přílohy nedával).
Uměli byste někdo poradit? Hry nepotřebuju, hlavně to wine, ale proč by mi nemělo fungovat vše hladce, ne? Kvůli tomu mám přece Ubuntu a ne Widle... ;-)