Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC a par dotazov  (Přečteno 2828 krát)

xRiCky

• Návštěvník
  • Linux RULEZ!
VLC a par dotazov
« kdy: 18 Ledna 2008, 23:37:18 »
Zdravim, existuje sposob ako dostat do VLC playeru ovladanie vo fullscreene. Myslim nieco ako u WMP. Da sa cez VLC pozerat TV, ak ano tak mi prosim poradte ako a ak nie tak mi poradte niejaky dobry program kde rozbeham aj dialkove ovladanie (Mam TV kartu Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe). A jeden dotaz ohladom Firefoxu. Je to len prkotina ale dost mi vadi. Ako sa da nastavit aby po klinknuti na adrees bar mi oznacilo prave pozeranu stranku a mohol som hned prepisat novu adresu. Ako v IE. Uz som tu zalozil jedno vlakno ohladom Webcamery ale neuspesne tak to skusim este raz. Nefunguje mi webkamera Genius Look 313 Media. Myslim tym vobec mi ju neukazuje v canorame ani cheese, len moju tv kartu. A posledna vec, vie niekto kde mozem zohnat a ako naistalovat nieco ako vo viste Sidebar alebo prosto nejake tie hodiny, zatazenie CPU. Uz som to videl na viacerych screenshotoch a videach. Za vsetky odpovede Dakujem!
Intel Pentium D 915@2.8 GHz, MB ASRock 775Dual-VSTA, 2x1 GB RAM (DualChannel) Kingston DDR2-667 MHz, GeForce FX 5500 128 MB, HDD Maxtor 250 GB (IDE), TV Card Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe, Webcam Genius LooK 313 Media, 19"CRT Hansol 930D, Repro Creative SBS 350 (2.1), Mys Genius NetScrool+ Superior, LG DVD-RW, LG DVD-ROM, Dualboot - Ubuntu 7.10 GG (EN) / Vista Ultimate 32Bit (EN)

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Re: VLC a par dotazov
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2008, 23:47:37 »
Mně zase vadí,že je tam nějaká divná autodetekce titulků. A nedají se donahrát zvášt.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 19 Ledna 2008, 00:06:46 »
... Ako sa da nastavit aby po klinknuti na adrees bar mi oznacilo prave pozeranu stranku a mohol som hned prepisat novu adresu. Ako v IE. ...
Když budete klikat na ikonku vlevo od adresy, tak se označí celá adresa, a jinak klávesová zkratka pro vložení nové adresy je Ctrl+L ;) (nastavovat můžete zkoušet někde v předvolbách, ale nevím, jestli to jde...)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Ledna 2008, 10:24:44 »
co se tyce adress baru...
v adrese FF napsat about:config, a pak si najdi radek browser.urlbar.clickSelectsAll a poklikem na nej zmen hodnotu na true... restartuj FF a je to ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

existpierre

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2008, 10:38:53 »
Citace
ako naistalovat nieco ako vo viste Sidebar alebo prosto nejake tie hodiny, zatazenie CPU. Uz som to videl na viacerych screenshotoch a videach

Screenlets

http://wiki.ubuntu.cz/Screenlets?highlight=%28screenlet%29

alebo conky

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18355.0

Fň.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 19 Ledna 2008, 16:27:58 »
Mně zase vadí,že je tam nějaká divná autodetekce titulků. A nedají se donahrát zvášt.

Dobrý den,

titulky ve VLC lze načíst zvlášť - Nastavení - Video - Titulky/OSD a v Use subtitle files si vyberete soubor s titulky, který chcete použít. Ale pokud dáte titulkům stejný název jako má film, pouze  samozřejmě s jinou příponou, tak se načtou automaticky.

http://img4.net/public/pview/6344/Obrazovka-Nastaven%C3%AD.png

« Poslední změna: 19 Ledna 2008, 16:31:03 od Fň.cz »

servacek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Prosince 2008, 21:53:50 »
Citace
titulky ve VLC lze načíst zvlášť - Nastavení - Video - Titulky/OSD a v Use subtitle files si vyberete soubor s titulky, který chcete použít. Ale pokud dáte titulkům stejný název jako má film, pouze  samozřejmě s jinou příponou, tak se načtou automaticky.

To je divné. U mě to taky nefunguje. Titulky se shodují s AVI souborem a VLC mi je stejně nenačte.  >:(  Co s tím?
« Poslední změna: 27 Ledna 2009, 07:46:35 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.